Facebook får «supersøk» på mobil

«Graph Search» rulles ut for iOS.

Facebook får «supersøk» på mobil
Søket på mobilappen til Facebook er nå mye mer fleksibelt. Bilde: Skjermbilde

Facebooks Graph Search ble introdusert tidlig i fjor, og har hittil vært tilgjengelig bare på desktop. Poenget er at man kan søke på en helt annen måte enn hva som er vanlig i andre søketjenester, Graph Search fungerer best når man søker med hele setninger formet som genuine spørsmål, for eksempel søker etter venner som bor i en spesifikk by eller er født i et spesielt år.

Det er også langt enklere å finne tilbake til spesifikke oppdateringer eller bilder man har lagt ut.

Graph Search er interessant og det er derfor veldig relevant at det nå kommer til mobilversjonen av Facebook.

Det er mulig å søke gjennom tidligere innlegg samtidig som man får opp lokasjoner i nærheten.
Det er mulig å søke gjennom tidligere innlegg samtidig som man får opp lokasjoner i nærheten. Bilde: Skjermbilde

De samme omfattende søkefunksjonene der man kan finne venner eller hendelser etter lokasjon, årstall og lignende er nå tilgjengelig på mobilappen, og det introduseres også en annen nyhet: Mulighet til å søke gjennom venners innlegg. Det åpner for ganske mange muligheter, for eksempel for å søke gjennom venners anbefalinger for restauranter, musikk, utesteder eller hva det måtte være. Man kan finne bilder tatt på spesifikke steder, venners meninger om filmer, spill eller nye plater. Funksjonaliteten gir på en måte et nytt liv til eldre oppdateringer, mange av dem hadde man kanskje ikke en gang fått med seg da de ble lagt ut opprinnelig.

Man kan selvsagt bare søke gjennom innlegg som i utgangspunktet ble delt offentlig, og Facebook påpeker at det ikke innebærer noen endringer i personverninnstillinger.

Det nye mobile søket er imidlertid kun tilgjengelig på iOS per i dag, men skal komme til Android innen kort tid. Det krever også at man har satt Facebook på iOS til engelsk. Digi.no byttet språk, og funksjonen ble da aktivert øyeblikkelig, men det er ikke sikkert at alle som vil får tilgang allerede i dag - Facebook skriver at det nye søket vil rulles ut over de nærmeste dagene.