BEDRIFTSTEKNOLOGI

Facebook lover ansvarlig forskning

Har lært etter sommerens skandale.

Facebook lover å være mer åpen om sin forskning.
Facebook lover å være mer åpen om sin forskning. Bilde: Thorpe/Splash News/ All Over Press
3. okt. 2014 - 13:59

Tidligere i sommer ble det kjent at Facebook hadde «eksperimentert» med flere hundre tusen engelskspråklige brukere, der de forsiktig manipulerte nyhetsfeeden til å vise enten positive eller negative oppdateringer, for å forske på reaksjonene.

Selv om eksperimenteringen hadde en logisk forklaring, reagerte mange på at det sosiale nettverket utførte forsøk på brukerne uten å informere dem om det.

Derfor skal Facebook fra nå av være mer gjennomsiktig: Det skal nedsettes en gruppe internt i Facebook som skal gå gjennom slike eksperimenter og sørge for at de gjennomføres med mye større forsiktighet.

Gruppen skal bestå av erfarne forskere, medlemmer av Facebooks tekniske stab samt deres eksperter på rett, personvern og policy. Denne gruppen kommer i tillegg til allerede eksisterende prosesser som gjennomgår nye produkter og forskning.

Hvis Facebook skulle sette i gang med ny forskning som involverer personlige følelser, eller hvis arbeidet fokuserer på å studere spesifikke grupper mennesker, for eksempel folk på en viss alder, vil denne gruppen gjennomgå alle aspektene grundig.

Facebook har også publisert en ny nettside der deres forskningsprosjekter diskuteres.

Teknologisjefen Mike Schroepfer skriver i et blogginnlegg at selskapet innrømmer at de ikke kommuniserte sin tidligere forskning på en ordentlig måte, og at de kunne ha gjennomført eksperimentene annerledes. Facebook hadde heller ikke ventet de negative tilbakemeldingene de fikk da manipuleringen av nyhetsfeeden ble kjent i sommer.

Nå loves det mer ansvarlig forskning, og forbedringer i måten den gjennomføres på.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.