– Facebook med app for private meldinger

Skal gjøre det enklere å dele uten at alle ser det.

– Facebook med app for private meldinger
Facebook jobber etter sigende med en app som gjør det enklere å dele innhold med utvalgte vennegrupper. Bilde: fototext / Alamy/All Over Press

Facebook og personvern har en lang og brokete historie, og selskapet forsøker stadig vekk å gjøre de forskjellige innstillingene for hva vi deler med hvem tydeligere.

Nå kan det hende at det sosiale nettverket kommer med en egen app som gjør det enda lettere å holde kontakt med venner uten at offentligheten skal kunne se det. Det skriver nettstedet Techcrunch.

Kildene til Techcrunch bekrefter at en slik applikasjon finnes, og den blir sammenlignet med en annen app som heter Cluster.

Denne gjør det mulig å dele innhold med venner innenfor trygge «rom», og man kan sette opp forskjellige grupper venner eller bekjente.

Facebooks løsning, som kanskje kalles «Moments», vil ha et lignende oppsett, med et tydelig visuelt design. Man skal kunne dele spesifikke typer innhold med spesifikke vennegrupper, uten å måtte kontrollere dette via knotete innstillinger i selve Facebook.

Techcrunch mener at appen kan være behjelpelig for folk som ikke helt forstår seg på personvern-innstillinger, og deler statuser med for mange eller for få, som er redd for å dele statuser med «hele verden», eller som kanskje ikke ønsker at alle skal kunne kommentere på bilder av litt mer privat natur (for eksempel foreldre).

Det nevnes samtidig at selv om Moments helt klart er under utvikling, er det ikke garantert at den vil se dagens lys - Facebook har mange prosjekter som ikke blir lansert offentlig.

Det finnes allerede vennelister på Facebook man kan bruke for å dele innhold med kun disse, men det er etter sigende ikke så mange som benytter seg av dem. En dedikert app kunne gjort dette mye enklere og visuelt tiltalende.

På den andre siden, flere nylige applikasjoner fra Facebook har ikke blitt den suksessen man hadde håpet på - hverken Paper eller Snapchat-konkurrenten Slingshot har klart å trekke til seg nevneverdig med brukere.

    Les også: