– Facebook Messenger støtter pengeoverføring

Allerede bakt inn i applikasjonen.

– Facebook Messenger støtter pengeoverføring
Messenger kan snart få en funksjon som lar venner overføre penger til hverandre. Bilde: Facebook

Det er veldig mye som tyder på at Facebook Messenger-appen har innbakt støtte for pengeoverføring mellom venner. Denne funksjonaliteten skal være fullt utviklet, og venter bare på å bli aktivert.

Det fremgår av skjermbilder og video laget av en student, som har brukt et verktøy for å utforske appens kode (via TechCrunch)

Slik skal grensesnittet for kredittkortene se ut.
Slik skal grensesnittet for kredittkortene se ut. Bilde: TechCrunch

Ifølge hans utforskning vil man kunne sende penger til venner, akkurat som man nå kan sende over bilder eller video. Det skal være mulig å legge til et kredittkort i applikasjonen, eller bruke kortene man eventuelt allerede har lagret i Facebook.

Det er selvsagt støtte for en sikkerhetskode også. Transaksjonene ville være helt private og ingen informasjon om disse vil publiseres offentlig.

Det har fra før vært snakk om at Facebook kunne teoretisk begynne å tjene penger på Messenger ved å la brukerne overføre penger - Facebook kunne for eksempel krevd mindre beløp for denne funksjonaliteten. Tidligere i sommer ansatte Facebook den tidligere PayPal-sjefen David Marcus, og plasserte ham i styringen av nettopp Messenger.

Mark Zuckerberg selv har også uttalt at de har en plan for betalinger som en del av Messenger-strategien, men at de vil ta seg tid til å gjøre det riktig.

Andrew Aude, som fant koden, viser at det per i dag er støtte for pengeoverføringer mellom enkeltpersoner, men det finnes referanser til gruppeoverføringer som kunne blitt introdusert på sikt. Hans teori er at Facebook vil iverksette funksjonaliteten i løpet av de kommende månende, først i USA og deretter andre steder i verden.

    Les også: