Facebook med ny satsing for å kapre allerede godt etablert marked 

Facebook-sjef Mark Zuckerberg fotografert under en lansering i San Jose tirsdag.
Facebook-sjef Mark Zuckerberg fotografert under en lansering i San Jose tirsdag. (Marcio Jose Sanchez)

Facebook kaster seg inn i datingmarkedet med en tjeneste som skal hjelpe folk å finne en partner, opplyser nettgigantens sjef Mark Zuckerberg.

– Det er 200 millioner som sier de er single på Facebook, så det er åpenbart noe å gjøre her, sier Mark Zuckerberg ifølge NRK.

Under selskapets årlige utviklingskonferanse tirsdag sa Zuckerberg at verktøyet ikke bare er ment å tilrettelegge for «hookups», men for «meningsfylte, langvarige forhold».

Tjenesten skal være valgfri for Facebooks brukere. Zuckerberg er også opptatt av å understreke at personvern og sikkerhet har vært vektlagt i arbeidet med å utvikle verktøyet.

– Det vil være helt valgfritt, og vennene dine vil ikke se profilen din, og du vil kun møte folk som ikke er dine venner, sier Zuckerberg.

Skandalerammede Facebook har vært i hardt vær den siste tiden etter anklager om at selskapet ikke har gjort nok for å beskytte brukernes personopplysninger opp igjennom årene.

Zuckerberg har beklaget håndteringen. Fra scenen i California tirsdag gjentok han at selskapet investerer mye i sikkerhet og styrking av systemene sine slik at de ikke utnyttes for eksempel til å påvirke politiske valg.

Under lanseringen av datingtjenesten sa Zuckerberg at Facebook ikke kommer til å foreslå at brukerne dater sine egne venner. Det gjør fra før andre datingtjenester som bruker Facebook-data for å koble folk sammen, slik som Tinder.

– Realiteten er at vi i dag ikke har noen tjenester som hjelper folk med å finne en partner. Vi vil at Facebook skal være et sted der man kan starte betydningsfulle forhold, så vi gleder oss til å lansere dette, sier Zuckerberg ifølge NRK.

Kommentarer (5)

Kommentarer (5)
Til toppen