BEDRIFTSTEKNOLOGI

Facebook tester Nokia-kart

Oppkjøp-kandidat?

Facebook tar i bruk Nokia-kartene i noen av sine applikasjoner.
Facebook tar i bruk Nokia-kartene i noen av sine applikasjoner. Bilde: Skjermbilde
5. mai 2015 - 10:56

Finske Nokia ønsker å kvitte seg med kartvirksomheten sin, og skal ha vært i kontakt med mange store aktører i teknologiverdenen, samt en del bil- og navigasjonsprodusenter.

Les også: Nokia vil kvitte seg med kart.

I alle fall ett selskap som Nokia har snakket med tar nå et tak i produktet. Betyr det at Facebook kommer til å kjøpe HERE-kartene? Det er fortsatt uvisst, men det sosiale nettverket begynner nå å integrere kartene i sine tjenester, skriver Techcrunch

Per i dag er det snakk om et testprosjekt der Facebook prøver seg frem med å bake inn HERE-kartene i noen av produktene de har.

Noen få applikasjoner

Det skal foreløpig være begrenset til Android, og først og fremst Instagram og Messenger-applikasjonene. Går man inn på Facebook-hjemmesiden via nettleseren på Android, vil man også kunne se HERE-kartene. 

Flaggskip-applikasjonen for Facebook både på Android og iOS skal imidlertid ikke benytte seg av kartene enda, på iOS for eksempel er det enten Google Maps eller Apples egne kart som fremdeles brukes.

Les også: Vil Apple kjøpe Nokia-kart?

De applikasjonene som har begynt å inkorporere Nokia-kartene benytter seg visstnok både av selve kartverktøyet og av dypere geografisk data som er inkludert i disse, som kan være nyttig når man tagger venner eller sjekker inn. 

Bedre data for geolokalisering tjener ikke bare brukerne, men også annonsørene, som vil antakeligvis få enda bedre muligheter til å tilpasse sine reklamer basert på hvor man befinner seg. Funksjoner som varslinger vil også kunne bruke geodata i større grad. 

Det er selvsagt ikke bare Facebook som bruker Nokia-kartene, aktører som Amazon, Yahoo og Microsoft har lenge benyttet seg av produktet. Det blir likevel raskt oppkjøpsrykter av slike nye samarbeidsplaner. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.