Facebook tester selvdestruerende innlegg

Du kan sette varigheten selv.

Facebook tester selvdestruerende innlegg
Facebook tester nå en funksjon som gjør at oppdateringer forsvinner automatisk etter en gitt tid. Bilde: Thorpe/Splash News/ All Over Press

Facebook tester ofte nye funksjoner og nye bruksmuligheter blant sine brukere, og det ser ut til at den nye ideen deres er innlegg som kan på forhånd programmeres til å forsvinne.

Ifølge The Next Web er det et lite utvalg av brukere som for nå får tilgang til funksjonaliteten, og disse er begrenset til iOS.

Man skal altså kunne velge når et gitt innlegg skal slettes - alt fra en time til syv dager. Deretter forsvinner oppdateringen fra vedkommendes vegg, selv om det forblir lagret på serverne til Facebook i opptil 90 dager.

Meldinger som automatisk blir slettet etter en viss tid kan ha fordeler - for eksempel selskaper som vil tidsbegrense promoteringen eller spesifikke tilbud, eller brukere som vil holde tidslinjen sin ryddigere.

Facebook har tidligere lekt seg med tidsbegrenset innhold, blant annet via appen Slingshot, som tilbyt Snapchat-aktig funksjonaltet.

Det er imidlertid uavklart når autoslettingsfunksjonen for Facebook-innlegg vil implementeres for alle brukere.

929995