BEDRIFTSTEKNOLOGI

Facebook: Vanvittig vekst for video

Kjøper komprimerings-teknologi.

Facebook er blitt en betydelig aktør i videodistribusjon på nett, og satser ytterligere på nye teknologier.
Facebook er blitt en betydelig aktør i videodistribusjon på nett, og satser ytterligere på nye teknologier. Bilde: Facebook/skjermbilde
9. jan. 2015 - 12:22

I løpet av de siste året har Facebook satset mer og mer på video. Det vil si at det sosiale nettverket har lagt opp til at flest mulig av videoer som legges ut av brukere skal ligge på deres egne servere og strømmes fra Facebook selv, fremfor å bli lenket til fra YouTube og andre tilbydere.

Fordelen er åpenbar for Facebook, der brukerne forblir på deres nettverk, og Facebook selv har bedre kontroll på hvordan videoene brukes og hvordan de kan benyttes sammen med annonser.

Responsen fra brukerne ser ut til å være formidabel. For få dager siden meldte Facebook at i løpet av ett år har mengden videorelaterte innlegg fra brukere vokst med 75 prosent globalt og 94 prosent i USA.

Siden sommeren skal brukere i snitt har sett på over en milliard videoer daglig. I USA ser over 50 prosent av daglige brukere minst en video om dagen, og 76 prosent av brukerne sier at de oppdager videoer de ser på nettopp på Facebook.

Facebook påpeker i pressemeldingen at siden videoer som lastes opp til tjenesten vil dukke opp i nyhetsstrømmen, bør man tenke over hva man laster opp og hvordan det fremstår. Ikke minst hvordan skille seg ut fra mengden klipp som lastes opp og hvordan fange oppmerksomheten til brukerne.

Samtidig som det sosiale nettverket skryter av veksten i videobruk, er det tydelig at de tenker på hvordan prosessen kan gjøres mer effektiv. De har nemlig kjøpt selskapet QuickFire Networks. Dette selskapet er basert i San Diego, og har spesialisert seg på komprimeringsteknologier som skal ivareta videokvaliteten uten å gå utover brukernes båndbredde. QuickFire skal integreres inn i Facebook og vil ikke forbli et frittstående produkt.

Teknologien til QuickFire fokuserer på å øke hastigheten til komprimeringsprosessen som skjer mens brukerne laster opp video, og det er naturligvis helt logisk at Facebook vil tjene på raskere opplastning som ikke ødelegger for kvaliteten.

Facebook har ikke snakket offentlig om hvordan QuickFire skal brukes i deres tjeneste, men det er ingen tvil om at fokuset på video ikke vil bli mindre i tiden fremover.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.