Facebooks markedsverdi til værs etter rettsavgjørelse

Facebook-aksjen steg til værs etter at et monopolsøksmål ble avvist i går. Selskapet er nå det femte som verdsettes til over 1000 milliarder dollar.

Aksjemarkedet ga tommelen opp til Facebook-aksjen etter at en domstol i går avviste et monopolsøksmål.
Aksjemarkedet ga tommelen opp til Facebook-aksjen etter at en domstol i går avviste et monopolsøksmål. Foto: Jeff Chiu/AP/NTB
29. juni 2021 - 11:10

Da Facebook gikk på børs i mai 2012, ble selskapet verdsatt til 104 milliarder dollar. Verdien er nå tidoblet og utgjør over 1000 milliarder dollar – 8500 milliarder kroner.

Ifølge CNBC er Facebook det femte amerikanske selskapet som får en verdi på over 1000 milliarder dollar. Teknologigigantene Apple, Microsoft, Amazon og Googles eierselskap Alphabet er de andre.

Microsoft og Apple er i en egen liga, Microsofts markedsverdi passerte nettopp 2000 milliarder dollar.

Facebooks milepæl ble nådd da aksjekursen steg til værs etter at en domstol avviste et monopolsøksmål mot selskapet fra amerikanske konkurransemyndigheter. Dommeren slo fast at konkurransemyndighetene ikke hadde en sterk nok sak og gir dem 30 dager til å komme tilbake med et endret søksmål.

Etter avgjørelsen steg Facebook-aksjen med 4,2 prosent. Det bidro til en god dag på New York-børsene. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen, som Facebook er på, steg 1 prosent og satte rekord med 14.500,51 poeng.

Den bredere S&P-indeksen steg 0,2 prosent til 4.920,61 poeng, mens Dow Jones-indeksen falt 0,4 prosent til 34.283,27 poeng.

Les også

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.