Fallende odds på år 2000-problemer

Gamblerne strømmet til britiske bookmakere før helgen for å satse penger på hva år 2000-problemene kan føre til. De reagerte på advarslene om at noen av dataproblemene ikke kan unngås, og oddsene sank.

Bookmakerfirmaet Sharpe sier til Reuters at de fredag morgen tilbød gamblerne 50 til én på at alle de oppsatte flyavganger fra Britiske flyplasser ville kanseleres nyttårsaften 1999 og påfølgende dag.

Deretter fulgte mørke spådommer. Både Labour-regjeringens kommisjon oppnevnt for å takle år 2000-problemer og kommisjonens forgjenger gikk ut og sa at alle dataproblemene neppe kan unngås.

Dette førte til en mengde veddemål hos bookmakerne. Oddsene gikk fra 50 til én ned til fem til én før bookmakerne stengte, ifølge en talsmann for Sharpe.

Robin Guenier, som ledet den tidligere konservative regjeringens Taskforce 2000, sier til avisen Daily Telegraph at Labour-regjeringen har mislykkes i å ta problemet seriøst.

- Et stort antall bedrifter har ikke problemene under kontroll og nå er det for sent, sier Guenier til avisen.

Tusenårskiftet kan forårsake feil i enkelte datasystemer fordi år 99 blir til 00, der hvor årstallene består av to sifre. Programmere over hele verden har hendene fulle med å sjekke og forhindre at dette skjer.

Til toppen