Falsk iMessage kastet ut

Mystisk Android-app lurte Apple.

Falsk iMessage kastet ut
iMessage Chat til Android klarte å lure Apples proprietære meldingsprotokoll. Google har nå fjernet den falske appen fra Google Play Store. Bilde: Marius Jørgenrud

En falsk iMessage-applikasjon til Android har den siste tiden vekket både beundring og sterke bekymringer, og er flittig debattert på nettstedet Hacker News.

«iMessage Chat» klarte nemlig kunststykket å lure Apples proprietære protokoll og klone tjenesten, som ellers gjør det mulig å sende gratis tekstmeldinger til og fra iPhone, iPad og Mac-maskiner.

Den høyst uoffisielle Android-utgaven skal faktisk ha sendt meldingene via Apples egen meldingssentral, noe den tilsynelatende fikk til ved å «spoofe» (forfalske opphavet til) forespørslene og late som om senderen var en Mac Mini.

Kina-server

Meldingene skal imidlertid først ha blitt sendt via en mystisk server i Kina.

Den tvilsomme appen krevde dessuten at brukerne logget inn med sin personlige Apple ID, opplysninger som opphavet til iMessage Chat dermed har hatt adgang til.

Som om det ikke var nok skal programmet attpåtil hatt muligheter for å laste ned ny Android-kode i bakgrunnen og potensielt installere skadevare uten at brukerne merker noe.

Fjernet av Google

Et sted mellom 10.000 og 50.000 personer har de siste ti dagene rukket å laste ned iMessage-appen til Android.

I går valgte Google å fjerne programmet fra Google Play-butikken for brudd på deres retningslinjer, ifølge amerikanske Computerworld.

    Les også:

Les mer om: