Falsk virus-alarm fra Norton

Den siste oppdateringen av Symantecs programvare Norton Antivirus mener alle filer som er laget med Installshield inneholder Nimda-viruset. Det er feil.

Den siste oppdateringen av Symantecs programvare Norton Antivirus mener alle filer som er laget med Installshield inneholder Nimda-viruset. Det er feil.

En feil i Norton Enterprise Antivirus´ siste oppdatering, gjør at selskaper som bruker Installshield til å lage installeringsprogrammer, får melding om massive virusinfeksjoner. Dette er feil.

- Vi har sittet/løpt skjorta av oss i dag. Kort tid etter at vi kom på jobb fikk vi melding om at Norton Enterprise AntiVirus fant Nimda.ENC(dr)-viruset på maskinene våre. Viruset ble funnet i filen Ikernel.exe som installshield bruker. Samtlige maskiner og CD-er vi har brukt/produsert de siste månedene var infisert, forteller Ole Tom Guse i Duplo Data.

Feilmeldingen bekreftes av Symantec.

- Vi er i gang med å lage nye oppdateringer, og vi regner med å ha det ute i kveld, sier Symantecs Henrik Vaage til digi.no.

Selskapet la ut de feilaktige filene den sjuende november, og har fått flere meldinger om påstått Nimda-infeksjon.
- Folk bør derfor ikke fjerne Ikernel.exe, bare oppdatér antivirusprogramvaren om et par timer eller så, sier Waage.


Slike feilmeldinger er sjeldne, men det har likevel vært et par av dem den siste tiden. Norman satte igang falsk alarm på en CD-ROM som fulgte med bladet Komputer for alle for ikke lenge siden.

Duplo Data ble ikke møtt med så mye forståelse da de først tok kontakt med Symantec, men er ellers fornøyd med oppfølgingen. Det krevde likevel et par telefoner til InstallShield Software Corporation for å få bekreftet at de ikke kjente til noen feil i sin oppdatering, som kom i august iår.

Installshield hadde også fått henvendelser fra kunder om slike feilmeldinger. Feilmeldingen kostet Duplo Data syv timers arbeid for tre mann, men det kunne vært verre. Heldigvis luktet firmaet lunta ganske tidlig.

Til toppen