Får ikke solgt mobilselskap

Det danske teleselskapet TDC og konsernsjef Henning Dyremose (bildet) får ikke solgt unna det tyske mobilselskapet Talkline, i det minste ikke for en pris som selskapet aksepterer. Nå går det mot billigsalg.

For det Swisscomeide debitel, som blant annet er etablert i Danmark, kan fremdeles være aktuell kjøper. Selskapet sier i en pressemeldinmg at ettersom tiden går reduseres også prisen på Talkline. Debitel Nederland kjøpte i oktober den nederlandske delen av Talkline. Nå kan resten av selskapet følge etter.

Talkline er en service provider i det tyske mobilmarkedet, som vil si at selskapet ikke eier eget mobilnett men kjøper trafikk fra en av de fire mobilnetteierne i landet og selger trafikken videre under eget varemerke. Tele Danmark kjøpte Talkline i 1997 for 2,4 milliarder kroner.
TDC (Tele Danmark Communications) har en gang før forsøkt å selge Talkline uten å lykkes. Selskapet har en verdi ifølge Financial Times på 1,6 milliarder kroner med vel 1,8 millioner kunder, noe som gjør selskapet målt i antall kunder til det tredje største mobilselskapet i Tyskland.


Ifølge den britiske avisen er det ventet at TDC vil invitere flere selskap til å legge inn bud på Talkline mobilvirksomhet, ettersom en gruppe i selskapets ledelse selv vil by på den forholdsvis lille delen av selskapet som driver med Internett og fasttelefoni.

Debitel opplyser at selskapet er blitt kapitalisert opp av morselskapet Swisscom til å foreta et større oppkjøp, men at selskapet har tid til å vente.

Til toppen