Får nytt Windows-håp

PC-produsentene liker Microsofts nye planer.

Acer-direktør Jim Wong ser svært positivt på at Microsoft har lyttet til markedet og vil endre på Windows 8.
Acer-direktør Jim Wong ser svært positivt på at Microsoft har lyttet til markedet og vil endre på Windows 8. (Bilde: Maurice Tsai/Bloomberg via Getty Images/All Over Press)

PC-produsentene liker Microsofts nye planer.

Pc-industrien har store utfordringer om dagen. Kundene kjøper ikke i nærheten av så mange maskiner som tidligere, og forventingene til Windows 8 har ikke slått til. Flere, deriblant analysebyrået IDC, mener sogar at mye av skylden til det elendige pc-markedet bør legges på Windows 8.

Tidligere denne uken adresserte Microsofts Windows-direktør Tami Reller utfordringene, og bekreftet til Financial Times at det kommer store endringer i Windows-oppdateringen, med kodenavn Blue. Som digi.no skrev vil denne bli tilgjengelig som en beta-utgave neste måned mens den ferdige versjonen ikke er forventet før juletider.

Dette har gitt pc-produsentene ny optimisme, ifølge Wall Street Journal. De har snakket med ledelsen i Acer, som forteller at Microsoft har begynt å ta hensyn til innspillene fra maskinvare-produsentene, og at flere av forslagene de har kommet med er blitt hensyntatt i den videre utviklingen av Windows.

– Når vi har snakket med Microsoft har vårt innspill til dem vært balanse. Verden vil de neste fem årene ikke bare dreie seg 100 prosent om berøringsskjermer. Selv om det gir en rekke nye muligheter for pc-en, så trenger du å ta vare på resten av verden som ikke behøver det, sier Acer-president Jim Wong til avisen.

Det er forventet at den nye oppdateringen av Windows vil føre brukergrensesnittet tilbake til det opprinnelige som brukere kjenner fra Windows 7. Men Microsoft vil også trenge å gjøre Windows 8 konkurransedyktig på andre formfaktorer.

De har så langt ikke klart å ta en nevneverdig bit av verken nettbrett- eller smarttelefonmarkedet. Ifølge Wall Street Journal vil Microsoft prøve å bøte på noe av det med å kjøre ned prisen.

I dag koster et Win8-nettbrett minst 150 dollar mer enn et tilsvarende Android-brett. Dette gapet skal krympes til 50 dollar i løpet av året. Det avslører Asusteks styreleder Jerry Shen til den amerikanske finansavisen.

Acers styreformann, J. T. Wang, sier til den samme avisen at Microsofts vilje til å endre er godt nytt for pc-industrien.

– Tidligere har vi regnet med at de (Microsoft) lever i himmelen. Men nå kommer de ned på jorden og de starter å lære hvordan folk på jorden tenker, sier Wang.

    Les også:

Til toppen