BEDRIFTSTEKNOLOGI

Får selge pc-er med Windows 7 i enda et år

Skyldes at så få bruker etterkommeren.

Pc-er kan selges med Windows 7 Professional i enda et år.
Pc-er kan selges med Windows 7 Professional i enda et år. Bilde: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. nov. 2015 - 09:26

Selv om Microsoft nok egentlig ønsker at alle nye pc-er selges med den til enhver tid nyeste utgaven av Windows, er det ikke alltid dette passer for kundene.

Spesielt gjelder dette bedriftskunder som har mange pc-er fra før. Dersom de kjøper noen nye, er det sjelden ønskelig at disse ikke er konfigurert på samme måte som de tidligere.

Derfor tillater Microsoft vanligvis at pc-leverandører selger pc-er med en eldre Windows-versjon i drøyt to år etter neste Windows-versjon har blitt lansert.

Så sent som i år: Flyttet 10.000 pc-er til Windows 7 

To år på overtid

Men nå er det klart at pc-leverandører får selge pc-er med Windows 7 Professional i ytterligere ett år. Ifølge ZDNet har salgsperioden også tidligere blitt forlenget. Den opprinnelige datoen for salgsstopp var 31. oktober 2014.

Nå er datoen satt til den 31. oktober 2016, fire år etter at Windows 8 ble lansert.

Denne datoen gjelder kun for Professional-utgaven. For de øvrige utgavene er det den opprinnelige datoen som var gjeldende.

Ikke lenger over disk: Microsoft slutter å selge Windows 7 

Windows 8.x

Ifølge ZDNet er bakgrunnen for begge de to forlengelsene at Windows 8.x aldri ble særlig utbredt. Men pc-leverandører kan fortsatt, til også den 30. juni 2016, levere pc-er med Windows 8.

Siste salgsdato for pc-er med Windows 8.1 forhåndsinstallert er sammenfallende med salgsstoppen for pc-er med Windows 7, altså den 31. oktober neste år.

I praksis utgjør salgsstopp-datoen egentlig datoen for produksjonsstopp. Selskapene kan fortsette å selge de Windows 7- og Windows 8.x-maskinene som finnes på lager.

Supportperioden til disse operativsystemene har derimot ikke blitt forlenget på grunn av den utvidede salgsperioden.

Les også: Slik er supporttiden for Windows 10 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.