BEDRIFTSTEKNOLOGI

Får verdens tredje største app-butikk

Ny Microsoft-avtale for Opera.

Brukere av Nokias enklere telefoner får snart tilgang til en ny nettbutikk fra norske Opera.
Brukere av Nokias enklere telefoner får snart tilgang til en ny nettbutikk fra norske Opera. Bilde: Nokia
19. nov. 2014 - 13:40

Det er fremdeles svært mange enklere Nokia-mobiler ute i verden, gjerne i voksende markeder. Disse mobilene, basert på Symbian-operativsystemene, Series 40 og 60-operativsystemene, samt de nyere Asha og Nokia X-modellene, bruker Nokia Store som den innebygde butikken for applikasjoner.

Disse mobilene vil fremdeles selges i årene fremover, og de forblir relevante for mange markeder.

Norske Opera har nå altså inngått en betydelig avtale med Microsoft, som innebærer at Nokias app-butikk vil legges ned i løpet av første kvartal av 2015, og erstattes med en Opera-nettbutikk.

Brukerne av disse telefonene som går inn på app-butikken vil automatisk redirigeres til Opera Mobile Store, og i løpet av første halvdel 2015 vil hele prosessen være fullført.

Opera-butikken blir dermed et nytt hjem til de mange tusener applikasjoner som Nokia-kundene bruker, enten det er sosiale medier, spill eller andre programmer.

Det imponerende er at Opera-nettbutikken har totalt sett nesten 300.000 applikasjoner med millioner nedlastninger om dagen. Når den kombineres med Nokia-butikken, vil den bli verdens tredje største app-butikk talt i antall nedlastninger.

Per i dag støtter nettbutikken hele 7.500 forskjellige enheter på tvers av diverse plattformer og har over 40.000 utviklere rundt om i verden.

Dette er langt fra første gangen Opera jobber med Microsoft om de enklere Nokia-telefonene. Tidligere i sommer ble det kjent at Opera-nettleseren vil bli den forhåndsinstallerte nettleseren på Series 30/40, Asha og Nokia X-telefonene.

Opera-sjefen Lars Boilesen sa nylig at denne avtalen vil bringe dem 100 millioner nye brukere, mange av dem fra voksende markeder, så det vil uten tvil være lønnsomt om noen av disse også beveger seg innom den nye nettbutikken etter hvert.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.