BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fare! Liten, fet og billig PDA-telefon!

Snart skal Danger Inc. lansere sin lille, fete lommedata, og den blir sjokkerende billig. Kamera, GPRS og GSM, og masse PDA-funksjoner kommer neste år.

8. aug. 2002 - 12:04

Lommedatamaskinen Sidekick, eller Hiptop som den også kalles, lanseres om ikke lenge i USA. Her i Europa må vi nok vente til våren 2003 før den er tilgjengelig, men vi har i alle fall noe å glede oss til, ifølge den rutinerte synseren Walter Mossberg i Wall Street Journal.

Han har testet en beta-utgave av Sidekick, og er storfornøyd med mye, ikke minst prisen. Mens de fleste lommedata/mobiltelefon-komboene på markedet koster 5000-7000 kroner, skal Sidekick selges for 199 dollar i USA, noe som i dagens kurs tilsvarer omtrent 1500 kroner. For den prisen får du en kombinert GSM/GPRS-telefon, e-post, nettleser, kalender, adressebok og AOL Instant Messenger-klient. Pluss at du kan plugge i et lite digitalkamera.

Lommedatamaskinen SideKick/HipTop fra Danger Inc.
Lommedatamaskinen SideKick/HipTop fra Danger Inc.

Nå skal Sidekick selges med abonnement i USA, og for 300 kroner per måned får kunden ubegrenset høyhastighetsdata over GPRS og 200 minutter med ringetid via den innebygde telefonen. Flere tekniske detaljer om den lille, fete tassen fant vi på IT World.

Selskapet skal ifølge ZDNet være i forhandlinger med teleoperatøren Orange, som sannsynligvis blir den europeiske kontakten for Sidekick-maskinene. Deutsche Telecom har også eierinteresser i Danger Inc. og avtaler om distribusjon i USA, så det skulle ikke være umulig at dingsen når våre bredder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.