Faremo: Skuffet over å bli vraket

Microsofts Grete Faremo er skuffet over å ha blitt vraket som minister på grunn av sin direktørtittel.

Microsofts Grete Faremo er skuffet over å ha blitt vraket som minister på grunn av sin direktørtittel.

Forrige uke så det ut til at Grete Faremo var klar for en ny runde i Norsk toppolitikk. Men så kom reaksjonene fra Arbeiderpartiets egne rekker, og Microsoft-direktøren ble stemplet som en av Jens Stoltenbergs ”direktørvenner”, sammen med Hanne Harlem og Jonas Gahr Støre.

På fredag skrev VG at Faremo, etter det avisen erfarte, ville bli forsvarsminister. digi.no påpekte mulige interessekonflikter mellom Microsoft-arbeidet og pågående initiativer for åpne standarder og åpen kildekode i det offentlige. Men da regjeringen ble presentert på mandag, var det uten Faremo.

- Jeg er storfornøyd med å ha hatt en så vidt sentral posisjon i diskusjonen. Derfor var det jo også ergelig at det på målstreken ikke ble noe av, sier Faremo til Dagens Næringsliv.

Faremo hevder hun selv ikke vet mer enn det som er sagt i media.

Faremo legger i intervjuet vekt på at hun slett ikke er født med noen sølvskje i munnen. Hun kommer fra Setesdalen var den første fra bygda som tok juridisk embedseksamen. Faren fikk i sin tid friplass på ungdomsskolen fordi han var flink, men ubemidlet. Faremo sier hun identifiserer seg med arbeiderbevegelsen og er stolt av bakgrunnen sin.

Til toppen