Faren til terroroffer saksøker Google, Facebook og Twitter

Reynaldo Gonzalez bryter sammen under begravelsen til sin datter Nohemi Gonzalez, som ble drept under terrorangrepene i Paris sist november. Nå anlegger han søksmål mot Twitter, Facebook og Google.
Reynaldo Gonzalez bryter sammen under begravelsen til sin datter Nohemi Gonzalez, som ble drept under terrorangrepene i Paris sist november. Nå anlegger han søksmål mot Twitter, Facebook og Google. (Bilde: Genaro Molina, Los Angeles Times, via AP/NTB scanpix)

Los Angeles (NTB-AP): Faren til et av terrorofrene i Paris saksøker Google, Facebook og Twitter, som han mener har bistått ekstremistene som sto bak terroren.

 23 år gamle Nohemi Gonzalez var den eneste amerikaneren blant de 130 som ble drept under terroraksjonene i Paris i november i fjor.

Faren Reynaldo Gonzalez fremmet denne uka et søksmål mot Google, Facebook og Twitter, som han mener «med viten og vilje» har bistått den ytterliggående islamistgruppa IS med å rekruttere medlemmer, samle inn penger og spre ekstremist-propaganda.

Ikke mulig

 – Uten Twitter, Facebook og Google (YouTube) ville den eksplosive veksten til IS, som i dag er en av de mest fryktede terroristgruppene i verden, ikke ha vært mulig, heter det i stevningen.

 – Denne støtten har vært helt avgjørende for framveksten av IS og har gjort dem i stand til å utføre en rekke terroristangrep, blant annet angrepene i Paris 13. november, heter det videre.

Søksmålet er identisk med et annet søksmål som ble fremmet mot Twitter i januar, av enken etter en amerikansk politiinstruktør som ble drept i et IS-angrep i Jordan i november i fjor.

Grunnløst

Selv om flere av passasjene i de to stevningene er identiske, understreker Gonzalez' advokater at de to sakene er ulike. 

Facebook og Twitter kaller søksmålet fra Gonzalez grunnløst og viser i likhet med Google til at de gjør alt som står i deres makt for å hindre spredning av ekstremistisk innhold.

– Vi har team verden over som aktivt etterforsker rapporter om brudd på våre regler, som identifiserer dem som bryter reglene og som samarbeider med myndighetene når dette er nødvendig, heter det i en kunngjøring fra Twitter. (©NTB)

Kommentarer (2)

Kommentarer (2)
Til toppen