Fast fikk bank i søkemotor-test

Norske Fast Search and Transfers søketjeneste fikk bank av søkemotoren Google da SearchEngineWatch kåret vinneren for 2001.

Søkemotoren Google stakk av med en hel haug priser da Danny Sullivans Search Engine Watch hadde kåring. Det ble så mange gullmedaljer at det spøkes om doping.

For andre år på rad vant Google premien for utsøkt søketjeneste, og de vant også for beste bildesøk, beste design, mest webmaster-vennlig og beste søkevalg (verktøylinje og mellomlagrede lenker). Dermed banket de alle konkurrenter, inkludert norske Fast Search & Transfers AllTheWeb.com ved å ta fem av de åtte kategoriene de var nominert i. For to av de tre kategoriene de ikke vant, fikk de positiv omtale.


En av grunnene til at Google rager himmelhøyt over de andre er at de i 2001 utvidet søkefunksjonaliteten til å gjelde andre filer enn web-ens HTML, slik at en også kan finne tekst som ligger i PDF- eller Word-dokumenter rundt omkring. Disse lar Google deg konvertere til HTML automatisk, så du slipper å starte opp ekstra programmer.

I tillegg var de først ute med å indeksere hele én milliard dokumenter, og brøt senere grensen 1,5 milliarder ved utgangen av året.

Fast fikk likevel mye bra tilbakemeldinger. Blant annet vant den Fast-opererte spesial-søkemotoren Scirus en pris, og i klassen beste nyhetssøker fikk AllTheWeb.com hederlig omtale.

Den beste kakebiten var likevel at Fast fikk hederlig omtale i klassen beste søketjeneste generelt. Det er i praksis en andreplass for tjenesten, som fikk 12 prosent av stemmene, mens Google innkasserte 66 prosent.

Til toppen