Fast planlegger WAP-søkemotor

Fast har registrert Internett-adressen allthewaps.com, noe som skal bli en søster til Internett-søketjenesten alltheweb.com.

Fast har registrert Internett-adressen allthewaps.com, noe som skal bli en søster til Internett-søketjenesten alltheweb.com.

I kappløpet for å sikre seg posisjoner i det fremtidige wap-markedet, kaster søkeselskapet Fast seg tyngre inn. Selskapet leverer i dag søketjenester til Telenor og NetComs WAP-kunder. Med denne søketjenesten kan du som wap-bruker lete etter innhold på de fleste wap-sider. Men 18. november registrerte selskapet to .com-adresser som røper planene fremover.

Adressene "allthewaps.com" og "allwaps.com" levner liten tvil om det fremtidige innholdet. Da digi.no ringte Thomas Fussel, storeier i Opticom og Fast, ble han overrasket, men bekreftet at Fast arbeider med en wap-søketjeneste.

- Det er ikke sikkert at allthewaps.com blir den endelige adressen, men ja, vi planlegger en utvidet wap-søketjeneste som vi skal leie ut til europeiske og etter hvert amerikanske mobiltelefonoperatører, bekrefter Fussel overfor digi.no.

Fast registrerte også 17. november adressene "ultimatewap.com", "hdmlsearch.com" og "wmlsearch.com". WML er kodestandarden for WAP-sider slik HTML er for vanlige Internett-sider. HDML er programmeringsspråket for en amerikansk WAP-lignende standard. Ingen av de nye adressene er aktivisert.

Fast navneregistrering og planer understreker WAP-kappløpet. I tur og orden melder IT-giganter og andre bedrifter om wap-tjenester og tilbud - til tross for at wap-telefoner enda ikke er i vanlig salg. Det norske selskapet Wapfactory har allerede sikret seg adressene wap.com og wap.no. Adressen "wapsearch.com" er registrert av et danskt selskap.

Til toppen