FBI advarer om data-terrorisme

FBI har sendt ut offisielle advarsler til regjering og store selskaper, om forestående dataterrorisme.

Advarselen skal ha blitt sendt ut onsdag, og FBI bruker T-ordet for å trekke opperksomheten til både offentlig ansatte og store bedrifter i retning dataangrep og sårbare systemer skriver AP.

En representant for det Hvite Hus bekrefter at en advarsel ble sendt ut til 18.000 politimyndighetsorganer og endel store teknologiselskaper. Regjeringen har på generelt grunnlag gått ut og forlenget perioden for ekstra oppmerksomhet omkring terrorisme til 11. mars, slik at også vinter-OL involveres.

Både pro- og anti-USA-hackere hoppet villig på toget etter angrepene i september. En av de første ofrene for et skred av nettside-vandalisering var en side som hadde afghanske mynder som tema. Selv ikke afghanske hunder slapp unna, altså, skriver FBI i en av pressemeldingene fra <FONT FACE="Arial,Sans-Serif" SIZE=2>National Infrastructure Protection Center.

Det som bekymrer dem mest, er tjenestenekt-angrep fra dem som lammet en rekke store e-handelstjenester i februar 2000.

Såkalte DoS (denial of service)-angrep sender millioner eller milliarder av til tider deformerte datapakker mot en server eller ruter, slik at nettverket blir umulig å komme til utenfra, og maskinene tar kvelden like fort som nykonfirmanter på karsk.

Til toppen