San Bernardino-saken

FBI kan bli tvunget til å avsløre mulig iPhone-hack

Samtidig kan den eksterne aktøren ha blitt avslørt.

FBI kan bli tvunget til å avsløre mulig iPhone-hack
(Bilde: Aas, Erlend)

Samtidig kan den eksterne aktøren ha blitt avslørt.

Berlin (NTB-DPA): FBI, som for noen dager siden skal ha klart å hacke en iPhone, kan bli tvunget til å vise Apple hvordan hackingen gjøres, slik at selskapet kan sperre for muligheten.

Det viser seg nå at Apple kan få sin lille hevn over FBIs iver etter å ta selskapet. En lite kjent lov i USA kan nemlig kreve at FBI lar Apple få vite hvordan denne hackingen skjedde, slik at selskapet kan oppdatere programvaren og stenge for denne muligheten, melder Bloomberg News.

Rettslig behandling

Tidligere visedirektør for etterretningsorganisasjonen National Security Agency (NSA), Chris Inglis, sier at svakheten i programvaren som FBI kan ha fått kjennskap til, bør bli gjenstand for rettslig behandling. FBI har foreløpig ikke kommentert dette.

Bakgrunnen for saken er at FBI i flere uker har kranglet med Apple for å tvinge selskapet til å lage et program som gjør det mulig å hacke iPhone-telefonene, slik at FBI kan få låst opp mobiltelefonen til en av San Bernardino-angriperne.

Ekstern hjelp

Det amerikanske justisdepartementet ba mandag om at den planlagte Apple-høringen må utsettes, en anmodning som er blitt innvilget.

–  Søndag 20. mars demonstrerte en uavhengig part en mulig metode for å låse opp iPhonen til Syed Farook for FBI. Det trengs testing for å avgjøre hvorvidt det er en levedyktig metode som ikke vil skade data på telefonen, skrev påtalemyndigheten i et brev til retten.

Dommeren som innvilget anmodningen, har bedt om en statusrapport om saken innen 5. april. (©NTB)

Onsdag skrev den israelske avisen Yedioth Ahronoth at det er det israelske selskapet Cellebrite som bistår FBI med å låse opp San Bernardino-mobilen. Dette skal dog ikke være bekreftet.

Til toppen