BEDRIFTSTEKNOLOGI

FBI trapper opp dataovervåking

FBI skal ha vært kjapt på banen etter terrorhandlingene i USA tirsdag. Flere internettaktører skal ha fått "tilbud" om å installere overvåkingsteknologien Carnivore, bare timer etter det smalt.

13. sep. 2001 - 09:54

Bare timer etter at flyene smalt inn i World Trade Center og Pentagon, banket FBI på døra til flere nettverksoperatører i USA.


Wired News har snakket med teknikere i en rekke slike selskaper, som har gitt opplysninger om FBI-besøk på vilkår om å få være anonyme.


- FBI møtte opp på tirsdag, med etpar Carnivore-bokser som de ba om å få plassere i vår sentral. De tilbød seg til og med å betale kostnadene, sier en administrator på et av de større nett-tilbyderne i USA, til nyhetstjenesten.

Administratoren mener FBI har fått "ja" fra en rekke andre leverandører, blant annet fordi de gjorde et poeng ut av at det var en midlertidig ordning, som bare skulle være virksom til de fikk installert mer omfattende teknologi på Tier 1-nettet.

Carnivore, eller DCS1000 som den er blitt omdøpt til, er en spesialbygget, Windows-basert datamaskin som kobles til en ISPs sentrale nettverk, der den kan snuse på all elektronisk kommunikasjon. For å samle inn dataene, sender FBI en agent som tar med seg en flyttbar lagringsenhet.

EarthLink, en av de større ISP-ene i USA, bekrefter overfor News.com at de er blittt forelagt en ordre om å frigi informasjon, med bakgrunn i USAs Foreign Intelligence Surveillance Act.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.