San Bernardino-saken

FBIs iPhone-hack har store begrensninger

Fungerer ikke med nyere enheter.

FBIs iPhone-hack har store begrensninger
(Bilde: Harald Brombach)

Fungerer ikke med nyere enheter.

Det var FBI-direktøren selv, James Comey, som et foredrag under Kenyon Privacy Conference på onsdag avslørte en liten flik ekstra om hvordan etaten har fått tilgang til dataene på den beslaglagte og krypterte San Bernardino-mobilen.

Corney fortalte ifølge blant annet Fox News at det dreier seg om et verktøy som FBI har kjøpt fra en tredjepart, en tredjepart som Corney sa han har stor tiltro til. Han fortalte at han kjenner disse menneskene godt og mener at de har en agenda på linje med den til FBI og at de vil kunne beskytte det aktuelle verktøyet veldig godt.

Smalt område

Men han sa også at verktøyet har sine begrensninger.

- Det fungerer ikke på en 6S, det fungerer ikke med en 5S, så vi har et verktøy som fungerer sammen med en liten andel telefoner, sa Coney,

Ifølge CNN sa han at myndighetene fortsatt vurderer om de skal fortelle Apple hvordan verktøyet fungerer.

- Forteller vi dem det, så kommer de til å fikse det, og så er vi tilbake der vi startet. Vi kan komme til å ende opp der, vi har bare ikke avgjorde det ennå, sa Comey.

Mulig årsak

The Verge skriver at årsaken til at verktøyet fungerer på iPhone 5C, men ikke nyere og mer avanserte modeller, trolig er relatert til beskyttelsesmekanismen Secure Enclave, som første gang ble implementert i A7-brikken som iPhone 5S, men ikke iPhone 5C, er basert på.

Et opptak av Comeys foredrag finnes her.

Til toppen