BEDRIFTSTEKNOLOGI

Feil i e-bok ødelegger for lommedata-brukerne

Microsoft innrømmer at e-bok-programmet som er installert på lommedatamaskiner egentlig bare var en test, og at brukerne ikke kan lese alle e-bøker på markedet.

9. aug. 2000 - 14:48

Microsoft lanserte nylig en større satsing på e-bøker, gjennom et samarbeid med Simon & Schuster, Time Warner og barnesandnoble.com, samtidig med at selskapet slapp siste versjon av sin eBook Reader, programvaren som skal gjøre det enklere å lese ebøker på vanlige datamaskiner.

Men nå innrømmer Microsoft at den tidligere versjonen av e-bokleseren som er installert på alle håndholdte datamaskiner med operativsystemet Windows CE bare er en test, og at mange av de nyeste bøkene ikke kan leses på disse bærbare maskinene.

Folk gikk av skaftet da Aschehoug lanserte sine e-bøker for lommedata tidligere i vår.

Nå ser det ut til at de som kjøpte subsidiert bokmaskin på Norli må sette seg ned og vente på programvareoppdatering fra Microsoft før de kan få fullt utbytte av e-bokleseren sin.

Forlaget Barnes and Noble åpnet nylig sin nye nettbutikk, med blant annet 100 gratis bøker. Hvis man laster ned eBook Reader for PC, kan man både kjøpe og laste ned gratis bøker fra sidene, men brukere med lommedata kan få problemer.

Microsoft innrømte i forrige uke at den verjonen av eBook Reader som har blitt levert med lommedatamaskiner fra blant annet Hewlett-Packard, Casio, og Compaq bare er en prototype, skriver MSNBC.

Selv om Microsoft har lovet å kikke på saken, noe som minst vil bety en programvareoppdatering, betyr dette i praksis at kunder med lommedatamaskiner ikke kan bruke alle bøkene som er tilgjengelig.

Dette skyldes ulike sikkerhetsnivåer som er bygget inn i ebøkene, der nye utgaver har hele fem nivåer. Lommedatamaskinene støtter ikke de høyeste sikkerhetsnivåene, og dermed blir brukerne stengt ute fra publikasjoner med denne innstillingen.

Blant annet brukes de høyeste sikkerhetsnivåene mye til for eksempel noveller publisert på ebok-plattformen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.