BEDRIFTSTEKNOLOGI

- Feilinformasjon i nettleser-duell

Redaktør Espen Krømke i Nattguiden reagerer på Eirik Rossens sammenlikning av nettleserne fra Opera, Netscape og Microsoft. Saken inneholder ifølge Krømke flere faktiske feil og er dermed desinformerende. Nedenfor gjengis Krømkes leserinnlegg i sin helhet (sitatene er hentet fra Rossens artikkel).

Espen Krømke
4. mars 1999 - 10:09
Espen Krømke.
Espen Krømke.

"Opera har justerbare funksjoner til sin cache (mellomlager). Når du vil tilbake til den forrige siden du var innom, laster konkurrentene hele siden på nytt fra nettstedet."

FEIL: Cache eksisterer selvfølgelig i såvel Navigator som Explorer. Det er faktisk et problem at Explorer er for ivrig med å lese fra cache, selv ved reload. I Netscape holder du shift inne ved reload for å tvinge den til å laste ned siden på nytt.

"Trenger du å lagre en hel webside, med bilder og det hele, er Opera alene om å ha dette som et eget valg på filmenyen. Netscape kan gjøre det ved en omvei: Du må velge "Edit Page" eller "Edit Frame" fra filmenyen og lagre fra det nye vinduet med Composer. Fra Internett Explorer er det helt umulig."

FEIL: Dersom du har installert en HTML-editor som f.eks. Frontpage (eller annen editor - cluet er å knytte "edit" til *.html-dokumenter) gis en ny knapp i Explorers vindu: Edit. Denne gir deg editoren, med alle elementer i siden, akkurat som Netscapes funksjon. Dersom du installerer fullversjonen av Explorer følger Frontpage Express med, og dermed også denne funksjonaliteten du etterlyser, gratis.

Er det attpåtil en Frontpage-web du har redigeringsaksess til, knyttes editoren opp mot serveren og gjør det mulig å endre på websidene bare ved å velge "lagre" etter at endringene er gjort.

Jeg nevner dette i opplysningstjenestens navn, mine personlige browser- og HTML-editor-favoritter finnes ikke blant de løsningene som her er nevnt. Ja, vi er ikke engang på rett operativsystem... ;-)

Jeg har avslutningsvis lyst til å nevne at å forsvare Operas eksistens på harddisken pga. at den legger råtekst i clipboard'et og ikke formattert tekst vel er litt... politisk farget?

Men å bruke det faktum at digi.no bruker browserspesifikk/tillempet kode imot Opera - se det er å snu problemstillingen helt på hodet.

Espen Krømke

Ansv.red. Nattguiden

---

(Innlegget er gjengitt slik redaksjonen mottok det, red.anm.)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.