RESULTATERFINANS

Fellesdata: - Vi vil ha EDB Business Partner

EDB Business Partner ASA la i går kveld fram et nytt tilbud om å overta aksjene i Fellesdata AS. Det nye budet priser Fellesdata til 2,48 milliarder kroner, hvorav 450 millioner kroner gjøres opp ved ansvarlig lån fra de selgende aksjonærer. Fellesdata aksepterer budet.

Øystein Kvistad
24. feb. 2000 - 09:04

- Tilbudet var betinget av erverv av minst 67 prosent av aksjene, og tilbudet er hittil akseptert av aksjonærer som eier 79,35 prosent av aksjene i Fellesdata AS, opplyser administrerende direktør Ole Trasti i Fellesdata.

"EDB Business Partner ASA vil etter styrets og ledelsens vurdering være en riktig og god industriell eier av Fellesdata AS. Fellesdatas styre og ledelse er fornøyd med at endelig avklaring nå har funnet sted", skriver Trasti i en pressemelding.

Merkantildata overrasket tirsdag med å legge inn et bud på 2,25 milliarder kroner - 250 millioner mer enn EDB Business Partners forrige bud. Analytikere og Merkantildatas ledelse var i går svært optimistiske med hensyn til at Merkantildata ville få tilslaget, men nå ser det igjen ut til at EDB Business Partner-sjef Bjørn Trondsen trekker det lengste strået.

digi.no følger opp saken.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.