KARRIERE

Fem års IT-utdanning gjør mange utdatert. Her vil de oppdatere hele Europa

Bootcampen til norske Experis Academy har utdannet 500 IT-konsulenter. Nå får de studenter fra 20 europeiske land.

Neste år satser Experis Academy på å utdanne 500 IT-konsulenter fra 20 europeiske land.
Neste år satser Experis Academy på å utdanne 500 IT-konsulenter fra 20 europeiske land. Foto: Jeanette Bækkevold
26. okt. 2021 - 19:00

Etter at IT-konsulentselskapet Experis og utdanningsinstitusjonen Noroff  opprettet utdanningsprogrammet Experis Academy i 2018, har de utdannet utdannet rundt 500 IT-konsulenter. Antall deltakere har økt kraftig år for år, og i 2021 vil 220 personer gjennomgå programmet. Nå tas den praktisk innrettede utdanningen ut i Europa, melder Experis.

Allerede i år har Experis Academy deltagere fra de andre nordiske landene, samt Nederland og Tyskland. Til neste år skal 500 deltakere fra 20 land utdannes her, opplyser Marko Valsamidis, leder for Experis Academy Norden.

Lønn fra første dag

Han forteller at så godt som alle deltakerne går videre til jobber innenfor IT-utvikling, etter å ha gjennomgått et graduateprogram der de også får lønn fra første dag.

De starter med en 12 ukers bootcamp hos Noroff Accelerate - kompetansehevingsprogrammet til Noroff, som ellers er en skole med utdanning på høyskole- og fagskolenivå. Det er en intens kursperiode med en praktisk tilnærming til læringen. Deretter jobber de ett år som IT-konsulent hos en av Experis' kunder.

Valsamidis forteller at utdanningsprogrammet skal være med på å løse den paradoksale situasjonen der verden skriker etter IT-kompetanse samtidig som mange nyutdannede har problemer med å få seg jobb.

– Utfordringen med tradisjonell utdanning er at det tar lang tid å få oppdatert læreplaner, og studentene går gjerne tre eller fem år på skole. Når den teknologiske utviklingen går så raskt som nå, så er de ikke oppdatert på den siste teknologien etter tre-fire-fem år på skolebenken. Derfor så vi behovet for utdanning som setter søkelys på den siste teknologien og som har en mer praktisk tilnærming, sier han.

Marko Valsamidis leder Experis Academy Norden <i>Foto:  Experis Academy</i>
Marko Valsamidis leder Experis Academy Norden Foto:  Experis Academy

Ønsker seg flere

Erfaringene med Experis Academy siden oppstarten i 2018 kan tyde på at utdanningsprogrammet fungerer som tenkt.

– Etterspørselen etter IT-utviklere herfra er enorm. Kundene våre kommer tilbake og ønsker flere ansatte fra akademiet, og det er et godt bevis på at programmet fungerer, sier Valsamidis.

Experis Academy melder at de kommer til å omsette for rundt 250 millioner kroner i 2021, mer enn en dobling fra året før. Målet er en ny fordobling av omsetningen i 2022, til 500 millioner kroner.

Kvinne og mann avbildet i kontorlokale. Veggen bak er preget av et stort bilde med to ridende politibetjenter på hest.
Les også

Politiet kjøper programvare for milliardbeløp

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.