JUSS OG SAMFUNN

Ferske spillere sparker PC-en

Neste generasjons walkman skal operere uavhengig av PC-en

Neste generasjon av walkman skal bruke lydkomprimeringen Advanced Audio Coding. Dette formatet skal være radikalt mye bedre enn MP3, og hvis selskapene som står bak AAC får det som de vil, skal AAC danke ut MP3 som musikkformat.

Nå kommer de første spillerne for AAC på markedet, og de kan operere uavhengig av PC-en. MP3-spillere må på en eller annen måte kobles til en PC for å få overført musikkfiler, mens nye AAC-spillere fra Panasonic og Toshiba har innebygde enkodere som gjør at man kan plugge dem rett i CD-spilleren, eller platespilleren for den del.

Enkoderen, som takler både MP3 og AAC, er utviklet av Texas Instruments, og bruker Fraunhofer Institutes AAC-programvare skriver ZD Net.


Toshibas MEA110AS-spiller, er den første på markedet som tilbyr såkalt Secure Digital (SD) minnekortplass, slik at man kan lagre rettighetsbeskyttet materiale. Både det innebygde flash-minnet og SD-sloten støtter rettighetsbeskyttelsen CPRM, som er en forkortelse for Content Protection for Recordable Media.

Les også: MP3s arvtager: AAC
Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.