Fikk en smakebit av livet etter studiene under åpen informatikkfest

Informatikkstudenter møtte potensielle arbeidsgivere under dagen@ifi.

Dagen@ifi har blitt arrangert siden 2003.
Dagen@ifi har blitt arrangert siden 2003. Bilde: Harald Brombach
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. okt. 2016 - 08:59

GAUSTADBEKKDALEN, OSLO (digi.no): Det årlige dagen@ifi-arrangementet gikk av stabelen på Institutt for informasjon (Ifi) i Oslo i går. Ifølge arrangørene er arrangementet den største IT-karrieredagen i Oslo. Det er i alle fall ingen tvil om at det har blitt et stort arrangement.

Dagen@ifi har blitt arrangert i mer enn ti år, og som vanlig stod både fag, næringslivskontakt og festligheter på programmet. 

Også informatikkstudenter lar seg lokke til en runde med Kahoot. <i>Foto: Harald Brombach</i>
Også informatikkstudenter lar seg lokke til en runde med Kahoot. Foto: Harald Brombach
Kristoffer Braathen, konsulent hos Visma Consulting, ønsket å komme i kontakt med framtidige kollegaer. Han er selv tidligere student ved Institutt for informatikk. <i>Foto: Harald Brombach</i>
Kristoffer Braathen, konsulent hos Visma Consulting, ønsket å komme i kontakt med framtidige kollegaer. Han er selv tidligere student ved Institutt for informatikk. Foto: Harald Brombach

Promoteringsansvarlig i arrangementsstyret, Norah Nguyen, fortalte til digi.no at 30 godt etablerte virksomheter, hvorav flere fra før har et tett samarbeid med Ifi, deltok med stands. I tillegg var flere gründerselskaper og ulike foreninger på huset til stede. 

– Vi er her for å komme i kontakt med studenter. De er framtidige arbeidstakere, fortalte Kristoffer Braathen, konsulent hos Visma Consulting, til digi.no.

Selv om selskapet deltar på flere slike arrangementer i løpet av året, fikk digi.no inntrykk av at Braathen syntes det var ekstra moro å komme tilbake til Ifi, hvor han selv tidligere har studert.

Leste du denne? Student brukte ti sekunder på å lure seg igjennom universitetets «sikre» systemer

Ikke bare konsulenter

Christian Mikalsen representerer et helt annet type selskap. Han er medgründer og teknologisjef for Kolonial.no, som markedsfører seg som Norges største matbutikk på nett. 

Selskapet ble etablert for drøyt tre år siden, har hatt sterk vekst spesielt det siste året og er nå i ferd med å rekruttere utviklere for å utvide teknologiavdelingen.

Christian Mikalsen er blant gründerne av en rasktvoksende matbutikk på nett. <i>Foto: Harald Brombach</i>
Christian Mikalsen er blant gründerne av en rasktvoksende matbutikk på nett. Foto: Harald Brombach

– Det er viktig å vise at det finnes alternativer til de store konsulentselskapene, sa Mikalsen til digi.no.

– Det er god mellomting å bli med i et selskap i en tidlig fase, som et alternativ til de store konsulentselskapene, og uten hele den risikoen det er å starte for seg selv, sa han.

Flere av Kolonial.no-gründerne har bakgrunn fra Ifi. 

Les også: Raser etter at UiO vil legge ned IKT-studium

Foredrag

Promoteringsansvarlig i dagen@ifi-styret, Norah Nguyen. <i>Foto: Harald Brombach</i>
Promoteringsansvarlig i dagen@ifi-styret, Norah Nguyen. Foto: Harald Brombach

I løpet av dagen ble det også hold en rekke foredrag og lyntaler. Foredragsholderne kom i stor grad fra de samme virksomhetene som deltok med stand. 

Nguyen forteller at styret for dagen@ifi i forkant av arrangementet kommer med en forslagsliste til aktuelle temaer. 

– Vi må få inn noe for alle, fra 1. års- til 4. års-studenter. Dessuten handler mange om ting man ikke lærer her, hvor det er veldig mye teori, fortalte hun. 

Det var flere foredrag om sikkerhet og kunstig intelligens, men også et med tittelen «Ting du må lære etter at du er ferdig på ifi». 

Tett med studenter i standområdet, hvor de blant annet kunne knytte kontakter med potensielle arbeidsgivere, men også å prøve VR-briller. <i>Foto: Harald Brombach</i>
Tett med studenter i standområdet, hvor de blant annet kunne knytte kontakter med potensielle arbeidsgivere, men også å prøve VR-briller. Foto: Harald Brombach

Leste du denne? Tusenvis av heismontører tar i bruk Hololens, kanskje også i Norge

Sosialt

I år var det også etablert et mingleområde hvor studentene på ettermiddagen kunne møte bedriftene i en mer avslappet setting. På kvelden var det blant annet premieutdeling i spillturneringene som hadde pågått i løpet av dagen. Deretter ble det stand up-show og konserter. 

Les også: Snart rulles bud-roboter ut i europeiske byer

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.