SIKKERHET

Xiaomi-bruker fikk fremmedes kamerabilder i Nest Hub

En reddit-bruker skal ha fått overvåkningsbilder fra fremmedes hjem da han forsøkte å strømme sitt eget kamera til Google Nest Hub.

En reddit-bruker fikk opp fremmedes kamerabilder på sin Nest Hub.
En reddit-bruker fikk opp fremmedes kamerabilder på sin Nest Hub. Illustrasjonsfoto: Kurt Lekanger
3. jan. 2020 - 09:59 | Endret 3. jan. 2020 - 12:21

Oppdatert: Kommentar fra Xiaomi lagt inn nederst i saken.

Google har stengt av integrasjonen mellom Xiaomi og Google Home og Assistant, etter at en bruker av et Xiaomi-kamera skal ha fått opp fremmedes kamerabilder i sin Google Nest Hub. 

Det var en reddit-bruker som rapporterte om hendelsen, og publiserte både video og stillbilder av hvordan han fikk opp andres bilder da han forsøkte å strømme fra sitt eget kamera til Nest Hub. 

Bildene er åpenbart fra folks hjem, blant annet overvåkningsbilder fra en eldre mann som sover i en stol, og en baby i en sprinkelseng. 

Kameraet skal ha vært et  Xiaomi Mijia 1080p Smart IP Security Camera.

Siden reddit-posten er den eneste kilden til det påståtte sikkerhetsbruddet er det vanskelig å verifisere, men det er tydelig at Google tar det alvorlig: En Google-ansatt kommenterer på reddit-posten at hun vil etterforske saken, før Google omtrent en time senere bekrefter til nettsiden Android Police at integreringen med Xiaomi har blitt frakoblet mens det jobbes med en løsning. 

– Vi er klar over problemet, og er i kontakt med Xiaomi for å jobbe med en løsning. I mellomtiden har vi koblet fra Xiaomi-integrasjoner på våre enheter, uttaler Google. 

I ettertid har Engadget lykkes i å få en kommentar fra Xiaomi. 

– Teamet vårt handlet umiddelbart for å løse problemet, og det er nå fikset. Etter undersøkelser har vi funnet ut at problemet skyldtes en cache-oppdatering den 26. desember, som skulle forbedre strømmekvaliteten, skriver de i en uttalelse. 

Selskapet sier videre at feilen bare skal ha oppstått i integrasjon mellom Xiaomis Mi Home Security Camera Basic 1080p og Google Home Hub med skjerm, og i tilfeller med svak nettverkstilkobling. Det skal heller ikke ha oppstått der kameraet er koblet til Xiaomis Mi Home-app, hevder selskapet. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.