Fikk sparken for MP3-nedlasting

Et norsk selskap fikk nylig rettens medhold i at de kunne si opp en driftskonsulent på IT-avdelingen som hadde lastet ned MP3-filer på jobb.

Et norsk selskap fikk nylig rettens medhold i at de kunne si opp en driftskonsulent på IT-avdelingen som hadde lastet ned MP3-filer på jobb.

Retten ga Raufoss ASA medhold i at de kunne si opp mannen på grunnlag av hans omfattende nedlasting og lagring av MP3-filer på bedriftens datamaskiner.

Mannen var svært glad i musikk, og lastet ned hele 700 MP3-låter fra Internett i tillegg til å lagre 800 låter fra egne CD-er på selskapets datamaskiner.

Dommen fra Hedmarken herredsrett slår fast at mannen ikke skal få tilbake jobben sin, men sier også at Raufoss må betale mannen 30.000 kroner i erstatning, skriver Hamar Arbeiderblad.

Mannens sans for musikk ble oppdaget under en intern sjekk av bedriftens linjekapasitet, noe som førte til at han fikk sparken. Han gikk så til rettsak og hevdet seg usaklig oppsagt og ville ha jobben tilbake, noe dommen fra herredsretten altså sier nei til.

Men retten mente likevel bedriften sa ham opp uten at det forelå rettslig grunnlag for det, og tilkjente ham derfor erstatning for den ekstrabelastning det måtte ha medført.

I løpet av rettsaken kom det frem at det ikke finnes klart definerte grenser for ansattes bruk/misbruk av bedriftens dataressurser, men at det driftskonsulenten ved Raufoss' IT-avdeling gjorde er et betydelig tillitsbrudd, ifølge NTB.

Til toppen