Finanseringsrekord for Pebble 

Ny smartklokke har samlet inn 17 millioner - hittil.

Finanseringsrekord for Pebble 
Nye Pebble Time har fargeskjerm, finere design, samme glimrende batterilevetid og nytt grensesnitt. Bilde: Pebble

Det er ikke bare Apple Watch man snakker om for tiden, hva smartklokker angår. 

Selskapet Pebble har allerede gjort seg bemerket ved sin første lansering i 2013, da de slapp den første smartklokke-modellen takket være storstilt Kickstarter-finansering. 

Da Pebble samlet inn den første runden med penger, fikk de inn over 10 millioner dollar, noe som var folkefinanseringsrekorden på den tiden. 

Det ser ut til at populariteten ikke har minsket. 

Selskapets tredje generasjon med klokke ble kunngjort for to uker siden, igjen via Kickstarter. Den nye klokken, kalt Pebble Time,  har flere forbedringer sammenlignet med tidligere modeller.

E-blekk i farger

Først og fremst har skjermen blitt betydelig forbedret. Den bruker fremdeles e-blekk-teknologi, men støtter 64 farger. Siden skjermen er av denne e-ink-typen, bruker den langt mindre strøm. Pebble lover en batterilevetid på opptil syv dager. 

Den har også innebygd mikrofon, slik at man kan respondere med stemmen til varslinger (det fungerer først og fremst på Android, støtten på iOS er begrenset), eller spille inn korte stemmenotater. 

Den er også 20 prosent tynnere. 

På programvaresiden er det snakk om et nytt grensesnitt, som legger opp informasjonen kronologisk, noe som skal samle sammen svært mye innhold samtidig som det er enkelt å få tilgang til, sier Pebble. 

Klokken er også bakoverkompatibel med alle eksisterende applikasjoner samt tilleggsutstyr. 

Alt tyder altså på at den nye modellen også blir en suksess. Kickstarter-kampanjen pågår fremdeles, og har i skrivende stund 17 dager igjen. Det er allerede samlet inn over 17 millioner dollar, som overgår det opprinnelige målet med 500,000 dollar med ganske god margin. 

Siden finanseringen går såpass bra, har utviklerne siden annonsert flere ytterligere funksjoner. Først og fremst smarte bånd, som vil utvide funksjonaliteten til klokken. Tredjepartsutviklere vil kunne designe bånd med ekstra batteri, NFC-brikke, flere sensorer og mer. Og i tillegg kommer det en dyrere, mer luksuriøs modell av klokken (kalt Pebble Time Steel) med enda bedre batteri og ståldesign. Denne varianten vil koste 299 dollar. Prisen for den vanlige modellen vil være 199 dollar og klokken vil være tilgjengelig verden rundt i mai. 

Les mer om: