Finnmark får offentlig IP-sone

Nå kan du sitte på torget i Lakselv sentrum og surfe trådløst. Det er 32 ganger raskere enn ISDN, og helt gratis.

Finnmark Bredbånd har nå etablert Finnmarks første og eneste IP-sone, på torget i Lakselv sentrum. Dermed er det nå mulig å ta med en bærbar datamaskin eller en personlig dataassistent (PDA) og surfe enten på torget eller inne i en av kafeene i tilknytning til torget. Surfingen går lynraskt, inntil 32 ganger raskere enn med ISDN, skriver Finnmark Bredbånd i en pressemelding.

Det er Finnmarks første offentlige IP-sone som åpner idag, på torget i Lakselv sentrum. Dette vil si at det nå er mulig å surfe via trådløst bredbånd ved hjelp av kun en bærbar datamaskin med et trådløst nettverkskort. IP-sonen dekker hele torget og en kafé i tilknytning til torget, og er knyttet til Finnmark Bredbånds høyhastighetsnett.

IP-sonen er gratis i bruk i en prøveperiode.

- Vi ønsker for det første å prøve ut teknologien samtidig som vi planlegger å idriftsette flere IP-soner i de områdene vi bygger bredbåndsnett, forteller Stian Eliassen, markedssjef i Finnmark Bredbånd.

IP-sonene vil bli lansert under produktnavnet "E-VEI Haik" og skal gi både innbyggere og reisende mulighetentil å knytte seg opp mot bredbånd eksempelvis på offentlige områder som torg, flyplasser, hoteller og så videre, skriver bredbåndsleverandøren.

- I tillegg synes vi det er spennende å bevise at vi ikke henger etter i bruk av teknologi i Finnmark. IP-soner har jo hittil vært et "østlandsfenomen" som en bl.a. har funnet på Aker Brygge, Oslo S og Gardemoen, men nå gjør vi dette tilgjengelig også her i Finnmark, avslutter Eliassen.

Ifølge telefonkatalogen er torget i Lakselv postadressen til Finnmark Bredbånd, så da har det vel ikke kostet flesk å sette opp IP-sonen heller.

Til toppen