Finske fugleelskere får lomma full

I og med at Per Christian har hjemmekontor i Trondheim og Therese sitter i Oslo, er dette digitodays første publiserte 'instant messenging'-chat. Velbekomme.

I og med at Per Christian har hjemmekontor i Trondheim og Therese sitter i Oslo, er dette digitodays første publiserte 'instant messenging'-chat. Velbekomme.

Therese: Husker du jeg skrev om den danske fuglen som byttet ut kvitteret sitt med mobiltoner?

Per Christian: Hadde den vært på bayer'n? Jeg husker saken, ja. Om mobilt fulgekvitter og kvitrende ringelyder.
Therese: Og nå er det flere finske mobilselskaper som har lansert ringelyder som imiterer fuglekvitter. Fikk nettopp en pressemelding fra Sauna Lahden Serveri-eide Jippii som forteller at de nå lanserer en rekke nye fuglelyder man kan bestille til mobilen sin. Er det for å få fuglene tilbake på bedre tanker? Eller tror du dette er presset frem av opphissede ornitologer?
Per Christian: De ornitologene kan være en infam gjeng, tror jeg. Ikke helt trøgge, de, nei...
Therese: Hør bare her: Erfaringer fra Finland viser at finnene foretrekker nydelig fuglesang fremfor ringetoner med Ricky Martin- eller Britney Spears-sanger. Stakkars Britney. Forbigått av en hvilken som helst stær...
Per Christian: Hmm... jeg vil ikke ha noen av dem på mobilen min, jeg. Ikke Ricky, ikke Britney og iallefall ikke enellerannen svarttrost i synth-utgave. Jesus.
Therese: De har mange forskjellige. Bokfink, Fuglekonge, Gulspurv, Kjøttmeis, Løvsanger, Måke (den er sikkert fin!), Måltrost, Nattergal, Sibirspurv, Storlom og Storspove.
Per Christian: Jeg kjenner en dame med seriøs fugleskrekk. Nå er ikke engang T-banen trygg. Hvor skal dette ende?
Therese: Ikke godt å si. Men de har i hvert fall ikke due-låt på mobilene enda.. Det er vel de som er værst for de som har fugleskrekk..
Per Christian: Hadde vært morsomt å vite hvor mange finner som har kastet seg over Nokia´n for å få lyden av en Storlom. Har du noen tall?
Therese: Ikke slike tall, nei. Men det er 20.000 finner som har lastet ned de ulike kvitretonene til sammen. Vet ikke hvilken som er mest populær. For innlandsfinnene er kanskje måken å foretrekke?Jo, forresten... Den mest populære er fink, men nattergalen haler innpå...
Per Christian: Hva med Ørn? Spurvehauk? Kortnebb-bekassin?
Therese: Eller dobbeltbekkasin?
Per Christian: Kanskje det er det den heter. Eller har den kort nebb også, kanskje? Vi får spørre en av de tusener av ornitologene som sikkert kommer til å sende oss rasende mail etter denne lille utvekslingen...
Therese: Nå må vi ikke spore av... Apropos avsporing: En kollega fortalte at han hadde hørt på NRK radio her forleden. En pensjonert stasjonsmester fra NSB skal ha fortalt at dette var ikke noe nytt. Han hadde engang måttet skyte en stær som sendte togene avgårde før klarsignalet. Stæren etterliknet fløyta til stasjonsmesteren.
Per Christian: Jøss. Jeg måtte engang hive en neve rips etter en svarttrost som dreit i bøtta jeg plukket i, men det er kanskje ikke det samme.

Til toppen