Flaggviftende pingvin skal banke Bill Gates

Versjon 2.0 av Kinas eget operativsystem ble lansert i helgen. Ministeriet for informasjonsindustrien satser på at RedFlag Linux skal ta markedsandeler fra Microsoft.

Versjon 2.0 av Kinas eget operativsystem ble lansert i helgen. Ministeriet for informasjonsindustrien satser på at RedFlag Linux skal ta markedsandeler fra Microsoft.

RedFlag Software slapp i løpet av helgen den nyeste versjonen av et operativsystem selv Mao ville ha elsket: RedFlag Linux.

Selskapets nyeste utgave Desktop 2.0 ble presentert av representanter for selskapet sammen med offisielle størrelser fra Ministeriet for informasjonsindustrien.

- Denne lanseringen vil knuse Windows-monopolet i det kinesiske markedet, sa ministeriets representant Chen Chong på lanseringen.

Ifølge China Daily skal kinesiske myndigheter stille seg bak satsingen på linuxbaserte dataløsninger, både RedFlag og andre.
Les mer om Linux i Kina:
Kina klar for Linux og åpen kode-filosofien
Kina vraker Windows - går for Linux

Det kinesiske PC-markedet er, som alle andre PC-markeder, dominert av Microsofts Windows-operativsystem, som har en markedsandel på over 90 prosent.


Linuxversjonen er utviklet ved det kinesiske vitenskapsakademi (CAS), som også har utviklet en serverutgave av RedFlag som ble sluppet i fjor.
Denne har erobret en fjerdedel av det lokale servermarkedet, og selskapet vil nå invadere kinesiske hjem.

Kinesiske forbrukere kjøpte i fjor nesten fem millioner PC-er, og kinesiske forhandlere forventer å selge seks millioner i år.

Selskapet har med seg flere tunge aktører i satsingen på Linux for alle segmenter av markedet. Både IBM, Compaq, Hewlett Packard og Legend skal være i samarbeidssamtaler med RedFlag.

I tillegg har selskapet inngått en avtale med en datamaskin-produsent som innebærer at alle nye maskiner skal leveres med RedFlag installert, heller enn Windows.

Red Flag kan lastes ned fra selskapets hjemmesider, men finnes etter det digi.no forstår bare i kinesisk utgave.

Til toppen