KARRIERE

Flere IT-folk vil til staten

Skatteetaten jubler over omdømmehopp.

Skattedirektør Hans Christian Holte er veldig fornøyd med at Skatteetaten er den 7. mest attraktive arbeidsgiveren for nyutdannede IT-folk.
Skattedirektør Hans Christian Holte er veldig fornøyd med at Skatteetaten er den 7. mest attraktive arbeidsgiveren for nyutdannede IT-folk. Bilde: Marius Jørgenrud
20. nov. 2013 - 10:08

– Jeg er stolt av at vi har et IT-miljø det snakkes om, og som er attraktivt. Den gode plasseringen er et resultat av at Skatteetaten gjennom mange år har tilbudt spennende og framtidsrettede oppgaver innen IT, sier skattedirektør Hans Christian Holte i en pressemelding den store etaten sendte ut onsdag morgen.

Foranledningen er at etaten har hoppet 18 plasser på Universums ranking av de 20 mest attraktive arbeidsgiverne for nyutdannede IT-folk. De er den 7. mest attraktive arbeidsgiveren.

I listen for 2012 var ingen offentlige etater inne på den samme listen. Det har endret seg dramatisk til i år. Faktisk er både Forsvarets Forskingsinstitutt, Utenriksdepartementet, Forsvaret og Innovasjon Norge inne blant de 20 mest attraktive i 2013.

De tre mest attraktive er imidlertid Google, Microsoft og Statoil, mens Finn og Telenor tar de to neste plassene.

Hele listen finner du her.

IT-miljøene i offentlig sektor har de siste årene est ut. I NAV har de ansatt hundrevis av IT-folk for å komme i havn med moderniseringen av etaten og i Skatteetaten jobber det nå 500 IT-folk innenfor drift og utvikling av løsningene. Offentlig sektor er også meget godt representert på kundelistene til de ulike konsulentselskapene.

Behovet for kompetanse blir imidlertid ikke mindre. Skatteetaten melder at de i løpet av de neste seks til syv årene skal modernisere IT-løsninger og utstyr for 2 milliarder kroner for «å kunne tilby helt nye og tidsriktige online tjenester til publikum og ansatte.»

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.