SIKKERHET

Flere nordmenn tar i bruk sikrere pålogging på nett

Mer enn halvparten av nordmenn bruker nå totrinnsbekreftelse ved digital pålogging, der det er mulig, viser en fersk rapport.

Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. Foto: Colourbox/Yuganov Konstantin
Ida OftebroIda OftebroRedaktør for Digi.no og Inside Telecom
5. okt. 2020 - 07:56

Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) legger mandag fram årets rapport om sikkerhetskultur i forbindelse med Nasjonal sikkerhetsmåned. Rapporten viser at stadig flere nordmenn tar i bruk sikker pålogging på sine digitale kontoer.

I 2018 oppga 32 prosent at de brukte totrinnsbekreftelse som påloggingsmetode. I 2019 var tallet 37 prosent, mens i år ligger tallet på 53 prosent.

Totrinnsbekreftelse innebærer at man i tillegg til et passord, også må oppgi en kode som genereres, ved å eksempelvis bli tilsendt mobilen.

– Totrinnsbekreftelse ved pålogging til alle digitale kontoer, der dette er mulig, er blant de aller enkleste og viktigste sikkerhetstiltak man kan gjøre. Den kraftige økningen i bruken av totrinnsbekreftelse det siste året viser at opplæring og informasjon om digital sikkerhet gjør oss til tryggere digitale brukere, både på jobb og privat, sier seniorrådgiver Eivind Reiner-Holm i en pressemelding.

Rapporten viser samtidig at færre nordmenn, 42 prosent, bruker forskjellige passord for de fleste tjenestene på nett. Tre av ti er også usikre på om de ville greid å skru på totrinnsbekreftelse på egen hånd.

(©NTB)

Illustrasjonsbilde.
Les også

Sjekk listen over de vanligste passordene: Disse bør du ikke bruke

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.