JUSS OG SAMFUNN

Flere sporadiske brukere av internettradio

Mens den daglige bruken av norsk internettradio stagnerer, er den ukentlige og månedlige bruken på vei oppover.

30. apr. 2001 - 14:16

Ferske tall fra Norsk Gallup Institutt viser at 213.000 nordmenn har lyttet på minst én radiokanal på nettet i løpet av 30 dager.

Instituttet presiserer i sin undersøkelse, som ble utført i mars/april i år, at mange av endringene fra september i fjor ligger innenfor feilmarginene.

Den ferske undersøkelsen viser at den generelle nettradiobruken går ned med 3.000 daglige lyttere fra september i fjor, men at den øker med 3.000 norske

surfere ukentlig. Den største økningen ser vi på den månedlige bruken, der stigningen er på 16.000 nettbrukere.

De fleste lytter på radio midt på dagen, mellom klokken 12 og 15, mens ingen av de spurte (1.330 intervjuet, 9 år og eldre) oppgir at de lytter på nettradio midt på natten.

Og når man først er hektet på nettradio, er det en tredel som bruker nettet som kilde til radiolytting framfor det tradisjonelle radioapparatet. Undersøkelsen viser i hvert fall at 37 prosent bruker mer enn 50 prosent av sin totale radiolytting på nettradiolytting.

Godt over halvparten av dem som kobler seg opp, har sannsynligvis radioen i bakgrunnen mens de surfer eller jobber med noe annet.

66 prosent bruker mer enn 30 minutter på nettradio hver dag, men det er verdt å merke seg at intervjuandelen her er ytterst liten (16 intervjuer).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.