Flere virus-problemer med Outlook

Virus kan smugles forbi filtre og antivirus-programmer, ved å legge dem inn i tittellinjen på Outlook Express.

Virus og ormer kan smugles forbi dine beskyttelseslinjer, hvis du bruker Outlook Express. Det er bare siste kapittel i den lange og etter hvert omfattende sagaen om Microsofts e-postprogram og virusfaren. Nå er det forsåvidt ikke Microsoft som har skylden for at antivirus-programvaren ikke sjekker tittellinjen, men det er et faktum at det samme problemet ikke oppstår med for eksempel Eudora.

Sikkerhetsekspert Valentijn Sessink oppdaget problemet og sendte en melding til Securityfocus, der det antydes at et virus eller andre vedlegg kan lures forbi alle kontrollpunkter ved å pakkes inn i koden i tittellinjen.

I Outlook Express 5.5 og 6.0 på Windows-maskiner vil dette vedlegget vise seg, noe det ikke vil i andre e-postprogrammer, ifølge The Register.

Det har ikke kommet noe svar fra Microsoft om dette problemet.

Dermed risikerer en at virus og ormer smugles inn på maskinen selv om en stadig oppdaterer antivirus-programvaren sin og følger godt med. Folks styrløse trang til å åpne vedlegg uten å tenke seg om, har alltid vært virusspredernes beste hjelp. Nå ser det ut til at selv filtrering på mailserver ikke kan stoppe de mest klikke-ivrige fra å spre ormer og virus.