Flyvende briter inn i norsk multimediaselskap

Britiske bitStream, best kjent som leverandør av multimedialøsninger til fly og tog, kjøper 13,5 prosent av det norske programvareselskapet EVision AS.

Det britiske teknologiselskapet bitStream Communications Ltd. går inn på eiersiden i det norske multimedia-programvareselskapet EVision AS, opplyser Bergens-selskapet i en pressemelding.

bitStream er en del av britiske Interactive Media Holdings Group som leverer digitale kommunikasjonsløsninger til blant annet det internasjonale luftfarts- og jernbanemarkedet. bitStream leverer løsninger som gjør det mulig for fly- og togpassasjerer å benytte TV, video, e-post og Internett på direkten mens de reiser.

Foruten avtaler med fly- og togselskaper om bruk av denne teknologien, samarbeider selskapet også med en rekke store hotell-kjeder og satellitt-TV-leverandører. Og det er her interessen for det norske selskapet kommer inn. EVision utvikler og distribuerer bredbånds multimedia-programvare, der hovedproduktet GuestChannel gjør det mulig å utforme, overføre, fremvise og oppdatere multimediapresentasjoner til TV-skjermer, lukkede eller offentlige TV-nett og POS/ POI-systemer via Internett, ISDN, satellitt eller TV-kabel.

Til toppen