Fokus på å sikre bedriftens mobiler

Pointsec vil fokusere på løsninger for å sikre dokumenter og e-post på bedriftens mobiler.

Pointsec vil fokusere på løsninger for å sikre dokumenter og e-post på bedriftens mobiler.

Pointsec – bare morselskapet i Sverige bruker det gamle navnet Protect Data – er verdensberømt for sine løsninger for å sikre PC-er og PDA-er, nærmere bestemt de stadig økende datamengdene de innholder, mot innsyn fra uvedkommende.

Selskapet har nå opprettet en egen avdeling, Pointsec Wireless Solutions, som skal fokusere på løsninger for å sikre avanserte mobiltelefoner og PDA-mobiler for det profesjonelle markedet.

– Denne enheten tilbyr like mye lagringskapasitet som en vanlig bærbar PC for noen år siden, sier Frank Horntvedt, sjef for Pointsec Norge, til digi.no i det han trekker fram sin Qtek mobil. – Når ledere i organisasjonen begynner å rekvirere store minnekort til sine avanserte mobiltelefoner, skjønner du at det er for å ha e-post og dokumenter på. Hvis dette er opplysninger som bør sperres for uvedkommende, bør man tenke på å innføre en løsning som er praktisk i bruk, og enkel å administrere for bedriften.

Løsningen til Pointsec omfatter både autentisering av brukeren, og datakryptering, og sentral administrasjon.

I stedet for å logge seg på med PIN-kode, bruker Pointsec et system kalt «Picture PIN». Skjermen viser et antall ikoner. Innloggingen skjer ved at man må klikke på et utvalg ikoner i en bestemt rekkefølge. Plasseringen av ikonene på skjermen er tilfeldig, og varierer hver gang åpningsskjermen vises. Du husker passordet ved å finne en setning som forener ikonene, for eksempel «Frank elsker biler og musikk» for ikonrekken «mann», «hjerte», «bil» og «note». Utvalget av mulige ikoner er ubegrenset: Man kan legge inn sine egne, etter ønske.

Vellykket autentisering gir tilgang til lokalt lagrede krypterte dokumenter. Uten autentisering vil apparatet bare kunne brukes til å ringe med: Alle andre funksjoner vil være sperret, også normal tilgang til lagret data. Det vil ikke nytte å bytte SIM-kort: Dataene forblir sperret.

– Vi advarer mot å kryptere absolutt alt på mobilen, siden det kan gå ut over vanlig ytelse. MP3-filer og ringetoner er det ingen grunn til å kryptere. Men dokumenter, kontakter, e-post og så videre bør krypteres, og innen rimelige grenser vil man knapt merke forsinkelsen når noe dekrypteres for å vises.

Krypteringen skjer etter bestemte regler. Pointsec leverer en administrasjonsløsning som sikrer at brukerne holder seg til reglene. Løsningen gir også anledning til å endre passordet, på en sikker måte, også til folk som er på reise og som ikke lenger husker bildekoden som åpner mobilen.

Pointsecs løsning støtter de største plattformene for mobilt utstyr, det vil si Symbian, Microsoft og Palm.

Til toppen