Fokus på drift, ID og formater

Fokus på drift, ID og formater

Novell og Microsoft sier de vil samarbeide spesielt innen virtualisering, drift, ID og formater.

Microsoft og Novell har gitt flere detaljer om hvilke områder de vil fokusere sin felles utvikling på, i samsvar med den omfattende avtalen med samarbeids og teknologiutveksling som de inngikk i fjor høst.

    Les også:

De har valgt disse fire områdene:

  • virtualisering
  • webtjenester for å drifte fysiske og virtuelle servere
  • samspill mellom katalog- og identitetstjenester
  • kompatibilitet mellom dokumentformater

Innen virtualisering går Novell og Microsoft sammen om løsninger for å konsolidere Linux- og Windows-servere i datasentraler. Her vil de to støtte tre ulike løsninger. To av disse gjelder kjøring av Suse Linux Enterprise Server 10 som virtuell gjest på henholdsvis en kommende service pack til Microsoft Virtual Server 2005 R2 SP1, og på Longhorn, den kommende oppgraderingen av Windows Server. Den tredje skal gjøre det mulig å kjøre Longhorn som paravirtuell gjest på Suse Linux Enterprise Server 10. Novell og Intel har tidligere kunngjort Xen-drivere for nettverk og datablokkutstyr som lar Windows Server 2000 og 2003 kjøre effektivt som gjest på Suse Linux.

    Les også:

De tre nye virtualiseringsløsningene er alle lovet i løpet av 2007.

Samarbeidet innen webtjenester for drift skal bygge på spesifikasjonene i standarden Web Services for Management (WS-Management). Novell arbeider med partnere innen åpen kildekode for å utvikle en implementering av denne spesifikasjonen i åpen kildekode. Løsninger som Novell ZENworks Operations Manager og Microsoft System Center Operations Manager vil innlemme WS-Management i løpet av 2007.

Innen katalogtjenester og ID lover Microsoft og Novell at de skal sørge for bedre samspill mellom sine respektive produkter, først og fremst henholdsvis Active Directory og eDirectory, basert på åpne standarder. Innen sommeren skal det legges fram en plan for samspill mellom spesifikke ID-løsninger.

Samarbeidet innen dokumentformater er kommet over i stadiet der poenget er å gjøre det enklest mulig for brukere å forholde seg til de to åpne standardene OpenXML (fra Microsoft) og Open Document Format (ODF). Microsoft kunngjorde i begynnelsen av februar en pluginn til Office 2007, 2003 og XP for enkel veksling mellom de to formatene. Innen utgangen av februar vil Novell gjøre en tilsvarende pluginn tilgjengelig for sin utgave av OpenOffice.org.

Til toppen