FORBRUKERTEKNOLOGI

Folk strømmer fortsatt til Second Life

Virtuell 3D-verden vokser raskt, ti år etter starten.

Second Life fyller ti år i helgen med overraskende mye livskraft igjen.
Second Life fyller ti år i helgen med overraskende mye livskraft igjen. Bilde: Linden Lab
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. juni 2013 - 12:54

Den 23. juni 2003 ble 3D-verdenen Second Life offisielt åpnet. 3D-verdenen fikk ekstremt mye oppmerksomhet i årene som fulgte, og en rekke større og mindre organisasjoner opprettet virtuelle filialer i systemet. Det gjaldt også norske aktører.

Vanlige brukere kunne utforske Second Life og samhandle med andre brukere ved hjelp av avatarer.

Det var mulig for brukerne å tjene penger i den virtuelle verdene, i form av Linden Dollars, oppkalt etter selskapet som står bak – Linden Lab. Men pengene kunne også veksles inn i amerikanske dollar. Enkelte tjente betydelige beløp, blant annet ved å tilby tjenester eller virtuelle produkter inne i Second Life.

Enkelte, blant annet utgiverselskapet selv, mente at Second Life ville bli større enn weben. I 2007 hadde Second Life omtrent 6 millioner registrerte brukere. Gjennomsnittlig antall samtidig påloggede bruker var da på 36 000. I 2009 skal antallet ha nådd 62 000, før det så begynte å synke igjen.

Selv om det siden den gang har vært relativt stille rundt Second Life, lever tjenesten i beste velgående når den på søndag fyller ti år. Ifølge Linden Lab er det nå 36 millioner registrerte brukere, et antall som vokser så mye som 400 000 hver måned. Antallet månedlige brukere ligger derimot på rundt 1 million. I løpet av de ti årene som har gått, har brukerne til sammen tilbrakt 217 266 år i Second Life. Der har de solgt hverandre virtuelle varer for 3,2 milliarder amerikanske dollar. Hver dag utføres det i gjennomsnitt 1,2 millioner transaksjoner av virtuelle varer. Den mest populære varen er kvinnelige hårfrisyrer.

Landområdene som innbyggerne kan utforske, tilsvare omtrent 14 ganger størrelsen av San Francisco.

– Second Life er et levende, delt og kreativt rom, fylt med kreativiteten og forestillingene til brukerne. Det er imponerende av en brukerskapt veden å nå en alder på ti år, og enda mer imponerende å se at den har en million aktive brukere i måneden, mener Rob Humble, som er administrerende direktør i Linden Lab.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.