Mixradio

For 14 måneder siden kjøpte de Mixradio fra Microsoft. Nå legges det ned

Japanske eiere misfornøyd med strømmemarkedet.

For 14 måneder siden kjøpte de Mixradio fra Microsoft. Nå legges det ned

Japanske eiere misfornøyd med strømmemarkedet.

Da Microsoft kuttet i underholdningsavdelingen sin i fjor, var musikkstrømme-applikasjonen Mixradio en av satsingene selskapet kvittet seg med. Det ble solgt til japanske Line for en ukjent sum.

Men tjenesten tok aldri ordentlig av under de nye eierne. Forrige uke annonserte de at tjenesten legges ned.

Ifølge selskapet selv skyldes dette «selskapets generelle ytelse, markedet for musikkstrømmetjenester og selskapets overordnede prioriteringer».

– Gikk glipp av rabatter

Få hadde lastet ned tjenesten etter relanseringen i fjor, skriver Bloomberg.

De påpeker at honorarer til artister er den største kostnaden for strømmetjenester, og at man uten mange brukere ikke kan forhandle frem gode rabatter hos plateselskapene.

Mixradio ble opprinnelig laget av Nokia i 2007, og kom sammen med telefoner solgt under kampanjen Nokia Comes With Music.

Senere ble programvaren hetende Nokia Music, før den i 2013 ble omdøpt til Nokia Mixradio.

Gratis offline-modus

I programvaren velger man først velger sine foretrukne musikksjangre. Deretter foreslår tjenesten artister og sanger basert på hvilke sanger du velger og rangerer ved hjelp av liker og liker ikke-knapper.

Spillelister, kalt mixer, laget i appen kan lastes ned og sangene kan spilles av uten internettilkobling. Fire slike mikser kan til en hver tid lastes ned og lyttes til gratis.

 

Til toppen