JUSS OG SAMFUNN

Forbrukerombudet: - Vi driver ingen heksejakt

- Det at vi er så fryktelig strenge og regulatoriske når det gjelder Internett, er feil, mener forbrukerombud Bjørn Erik Thon.

12. okt. 2001 - 12:19
Bjørn Erik Thonen av digi.no sine faste bidragsytere

Ombudet har allerede svart en av de kritiske røstene og er slett ikke mer overbevist etter at sjefredaktør Are Slettan har uttalt seg i digi.no om saken.

- Jeg kjøper ikke umiddelbart argumentasjonen om at markedskreftene må få mye større spillerom på Internett enn i resten av medieverden. Man bør ha en lik regulering, uavhengig av hva slags medier vi snakker om, sier Thon. Ombudet er underlagt Barne- og familiedepartementet og er ansvarlig for Markedsføringsloven.

- Hvordan markedssituasjonen er og at bransjen trenger penger, er ikke noe argument for den regulatoriske virksomheten, mener han. Thon innrømmer han ser parallellen til påtrengende TV-reklamen som stadig blir gjentatt av ombudets kritikere.

- Man skal huske på at TV-mediet er veldig regulert med deltaljerte forskrifter som er nedfelt i Kringkastingsloven. Det finnes regler for maks sendetid for TV-reklamen, det er ikke tillatt avbrudd i de flese programmene, sier han og mener at historien nå gjentar seg på Internett.
Dette er saken:
Forbrukerombudet har sendt brev til tre nettannonsører som har benyttet et "gardinformat" på forsiden av Nettavisen.

Annonsen dekker over den redaksjonelle teksten. Dette mener de forbrukerne ikke har bedt om og stiller spørsmål om det foreligger brudd på god markedsføringsskikk. Ombudet har foreløpig ikke fattet et forbudsvedtak.

Nettavisen



- Så dere driver ingen heksejakt på Internett som reklamekanal?

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra