SKYTJENESTER

Forbrukerrådet: Vi er i realiteten rettsløse mot sky-gigantene

Forbrukerrådets digitaldirektør mener forbrukerne i realiteten er rettsløse ved bruk av skytjenester. Andreas Prinz vurderer likevel å gå til retten for å få tilbake filene sine fra Microsoft.

Det er helt urimelig at man skal kunne miste alt personlig innhold på en onedrive-konto uten å få vite hva man har gjort galt, mener Forbrukerrådets fagdirektør for digitale tjenester, Finn Myrstad.
Det er helt urimelig at man skal kunne miste alt personlig innhold på en onedrive-konto uten å få vite hva man har gjort galt, mener Forbrukerrådets fagdirektør for digitale tjenester, Finn Myrstad. Illustrasjon: Digi.no
9. nov. 2020 - 08:00

Digi.no skrev mandag om Andreas Prinz  (krever abonnement) som opplevde at Microsoft uten forvarsel sperret hans Onedrive-konto, og slettet de synkroniserte originalfilene som lå lagret på familiens PCer.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.