BEDRIFTSTEKNOLOGI

Forhandlernettet prioriteres

Telenor og British Telecom (BT) jobber for tiden med å etablere et globalt forhandlernett for satellittelefonitjenesten Mobiq. - Vi regner med å ha et godt forhandlernett over hele verden om to år, sier Geir Mørk.

Frode Eriksen
27. feb. 1997 - 11:00

Mørk sier til digi:tele at selv om salget av Mobiq går bra ligger fremtidens salg i et eget distribusjonsnett.

- Vi ser blant annet på mobiltelefonkjeder som allerede driver med systemer som GSM som svært interessante for oss. Ute i Europa har GSM-bølgen nettopp tatt av eller ligger i startgropa og en forlengelse av den kan være satellittelefoni.

Foreløpig er det inngått konkrete avtaler med to franske mobilkjeder, og Telenor og BT er i sluttforhandlinger med flere andre.

- Mobiq er i startfasen. Et distribusjonsnett blir avgjørende for hvordan vår tjeneste skal kunne hevde seg i konkurransen med andre systemer. Vi regner også med å kunne se resultater når vi kommer for alvor i gang innenfor BTs eget distribusjonssystem.

Mørk sier at Mobiqs levetid forlenges ettersom konkurrentenes satellittsystemer blir forsinket. Iridium er et satellittelefoniprosjekt som allerede er forsinket med flere måneder etter de opprinnelige planene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.