Forhatt binders skal selge Microsoft Office

Den "hjelpsomme" bindersen som kan plage vettet av Office-brukerne skal hjelpe Microsoft å selge den nye versjonen av programvarepakken.

Denne uken satte Microsoft igang en ironisk reklamekampanje på nettet. Kampanjen gjør bruk av en viss animert bindersfigur som i sin virketid har klart å irritere ikke så rent få Office-brukere.

Ifølge Reuters skal den nye kampanjen bruke "Clippy", eller på norsk "Bindersen", ironisk for å selge den nye versjonen Office XP.
Microsoft gjør et poeng ut av blant annet at Office XP skal være så enkelt å bruke, at man ikke behøver plagsomme tegneseriefigurer til å hjelpe seg.

Selskapet har også tidligere brukt visse irriterende elementer fra sin programvare som grunnlag for reklamekampanjer.

Office-pakken inneholder programmer som Word, regnearket Excel og presentasjonsprogramvaren PowerPoint.

Reklamekampanjen inneholder blant annet animerte videosnutter der folk kjefter på Bindersen samtidig som de roser Office XP.

På nettsiden skal man etter hvert kunne spille Binders-spillet, et shoot´em up-spill der frustrerte Binders-hatere kan skyte på figuren med gummistrikk og stiftemaskiner.


Bindersen skal fortsatt være med i Office, men denne gangen er figuren -- som faktisk er basert på komplekse algoritmer som gjenkjenner naturlig språk, forstår hva brukeren driver med for så å foreslå forbedrede arbeidsprosedyrer -- automatisk avslått.

Denne teknologien skal fortsatt benyttes i ny funksjonalitet som oppretter valg-vindu tilpasset det brukeren driver med.
Dette er ikke så veldig forskjellig fra det Bindersen gjør, men selskapet håper de nye funksjonalitetene skal være mindre harm-fremkallende enn før.

Til toppen